Ελληνικά English
Live camera | Eικόνα από το λιμάνι του Αλμυροποτάμου ανανέωση κάθε 5 sec
 
Live camera Κάρυστος
Live Camera Μαρμάρι
Live camera Στύρα
Live camera Ραφήνα
Live camera Καβοντόρο
Live καιρός Καβοντόρο
Καιρός Ραφήνας
Live καιρός Κάρυστος
Live καιρός Στύρα
   
Αφιέρωμα ...
Τάσσος Σύντελης
Αλμυροπόταμος Εύβοια| Live Camera
* Οι κάμερες του in-karystos έχουν αποκλειστικό σκοπό και στόχο την Τουριστική ανάδειξη και προώθηση της κάθε περιοχής και των επαγγελματιών της και είναι δηλωμένες στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Για το λόγο αυτό είναι σταθερής λήψης, δεν καταγράφουν video και δεν αλλάζουν πλάνο. Παράλληλα λειτουργούν σε συνεργασία με τους αντίστοιχους μετεωρολογικούς σταθμούς της κάθε περιοχής, δίνοντας εικόνα των εκάστοτε κλιματικών συνθηκών, βοηθώντας έτσι τις αντίστοιχες δημόσιες ή ιδιωτικές υπηρεσίες στις μετεωρολογικές τους προβλέψεις.
Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Αλμυροποτάμου « Η ΠΗΓΗ » για τη συνεργασία.


   
   
 
Βρείτε τον επαγγελματία που ψάχνετε ...
 
 
Βρείτε πληροφορίες για ...
 
 

Το βορειότερο χωριό του Δήμου Καρύστου, κοντά στα σύνορα με το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου σε μια πολύ ενδιαφέρουσα από πάσης απόψεως περιοχή, βρίσκεται κτισμένος ο Αλμυροπόταμος με περισσότερους από 500 κατοίκους, σε μια βραχώδη πλαγιά μπροστά στην κοιλάδα που διαρρέεται από το χείμαρρο Διπόταμο.

Αλμυροπόταμος Αλμυροπόταμος Αλμυροπόταμος
Αλμυροπόταμος Αλμυροπόταμος Αλμυροπόταμος
Αλμυροπόταμος Αλμυροπόταμος Αλμυροπόταμος
Αλμυροπόταμος Αλμυροπόταμος Αλμυροπόταμος
     

Στον Αλμυροπόταμο ανήκουν ο παραλιακός οικισμός της Παναγιάς καθώς και η νησίδα της Καβαλλιανής, που πολλοί την ταυτίζουν με την αρχαία Γλαυκόνησο, στα χώματα της οποίας θάφτηκε ο ολυμπιονίκης αθλητής Γλαύκος, γιος του Δήμιλου, από τους Καρυστινούς συμπατριώτες του.

Ο Αλμυροπόταμος οφείλει το όνομά του στο μικρό περίεργο ποταμάκι, που βρίσκεται στα Β.Α. του μυχού του ομώνυμου κόλπου. Το νερό του αναβλύζει κοντά στη θάλασσα από πηγή χαμηλότερης της θαλάσσιας στάθμης. Τα νερά των πηγών αυτών είναι υφάλμυρα λόγω των καρστικών φαινομένων, που παρατηρούνται στην περιοχή του στενού της Εύβοιας. Στη περίπτωση της περιοχής του Αλμυροπόταμου τα νερά των υπογείων στοών είναι θαλασσινά τα οποία στην πορεία τους προς τα πάνω αναμιγνύονται με γλυκά νερά πριν βγουν στην επιφάνεια.

Κοντά στον οικισμό Παναγιά υπάρχει το τοπωνύμιο Παλιοχώρι, όπου βρισκόταν το αρχαίο χωριό του Αλμυροπόταμου, που καταστράφηκε από πειρατικές επιδρομές και του οποίου λείψανα τοίχων σώζονται μέχρι και σήμερα.