|
Κάρυστος | Μαρμάρι Παραδοσιακές συνταγές για γλυκά και φαγητά
Αστακομακαρονάδα
ΥΛΙΚΑ
1 Αστακός του κιλού
1 πακέτο μακαρόνια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά τοματοπελτέ
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι και Πιπέρι
Καθαρίζουμε τον αστακό και τον κόβουμε κατά μήκος. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο λάδι. Πριν πάρουν χρώμα ρίχνουμε και τον αστακό. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, συμπληρώνουμε περίπου 1 λίτρο νερό και αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο. Αφαιρούμε τον αστακό και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν. Τα μακαρόνια θα πρέπει να πιούν τα υγρά, γι’ αυτό είναι καλύτερα να βάλουμε λιγότερο νερό και να συμπληρώνουμε. Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιατέλα και από πάνω τοποθετούμε τον αστακό. Καλή επιτυχία …
Και για να γλυκαθούμε και λίγο ...
Λουκουμάδες
ΥΛΙΚΑ
50 γραμ. Μαγιά
1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 πορτοκάλι
1 ποτήρι κονιάκ
Μαστίχα χιώτικη κοπανισμένη
Για το συρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι Μοσχοκάρυδο
Διαλύουμε τη μαγιά σε 3/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Σε μια λεκάνη βάζουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ και τη μαστίχα. Προσθέτουμε το διάλυμα μαγιάς και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε λίγο – λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς, ωσότου έχουμε ένα χυλό πολύ πυκνό. Σκεπάζουμε την λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει. Είναι έτοιμο όταν αρχίσει να σχηματίζει φουσκάλες. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη και το μέλι σε ένα φλιτζάνι νερό για 5-10 λεπτά. Παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και το ρίχνουμε στη φριτέζα. Το λάδι πρέπει να έχει κάψει καλά. Όταν οι λουκουμάδες βγουν περιχύνουμε το σιρόπι το οποίο διατηρούμε ζεστό. Καλή επιτυχία …
Εάν έχετε και εσείς μια παραδοσιακή συνταγή διαφορετική από τις άλλες στείλτε την με
e-mail μαζί με το όνομά σας και θα την δείτε δημοσιευμένη για μία εβδομάδα στην πύλη.
|
Χώρος Διαφημίσεων |
|
|
|
|
Συμβαίνει Τώρα !!! |
|
|