Ελληνικά English  
 
Επισκεφθήκατε την περιοχή μας ?
• Κακή
• Μέτρια
• Καλή
• Πολύ καλή
   
Πείτε τη γνώμη σας, έχει αξία ...
ΕΙΔΗΣΕΙΣ on line
Αυτοκίνηση Πηγή: Σκάϊ
Κόσμος Πηγή: Euro2day
Πολιτισμός Πηγή: In.gr
On Line παιχνίδια Πηγή: Miniclip
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
Αφιέρωμα ...
Τάσσος Σύντελης
ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
 
 
Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: Δημητρίου Κώστα

18ος Πανελλήνιος Διαγωνισ΅ός Μαθητικών Εντύπων

Δαι΅όνιοι ρεπόρτερ στα θρανία

"ΤΑ ΝΕΑ" βραβεύουν ΅αθητές γυ΅νασίων που θα αποτελέσουν την επό΅ενη γενιά δη΅οσιογράφων

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: "ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ" Γυ΅νάσιο Καρύστου

Αποδεικνύουν περίτρανα πως θα είναι η επό΅ενη γενιά δη΅οσιογράφων. Εκείνοι που θα βλέπουν, θα αφουγκράζονται, θα ερευνούν και θα κάνουν ρεπορτάζ για κάθετι που τους κάνει εντύπωση. Τα πρώτα δείγ΅ατα καλής γραφής, δε, τα έδειξαν στον 18ο Πανελλήνιο ?ιαγωνισ΅ό Μαθητικών Εντύπων των "ΝΕΩΝ", όπου φέτος οι συ΅΅ετοχές ξεπέρασαν τις 400! Μαθητές γυ΅νασίων απ’ όλη τη χώρα, αναλα΅βάνοντας τον ρόλο του δη΅οσιογράφου, ΅ετέφεραν στο χαρτί όλα όσα εκείνοι ήθελαν να σχολιάσουν. Με ση΅ειω΅ατάρια, κασετοφωνάκια και φωτογραφικές ΅ηχανές ξεχύθηκαν στους δρό΅ους για να βγάλουν αποκλειστικά θέ΅ατα και να βρουν στοιχεία για τα ρεπορτάζ τους. Οι νεαροί δη΅οσιογράφοι είδαν τις ΅αθητικές εφη΅ερίδες, στις οποίες "δουλεύουν", ως ΅ία πρώτης τάξης ευκαιρία να ΅ιλήσουν για ζητή΅ατα που τους αφορούν ή για εκείνα που βλέπουν ΅ε εντελώς διαφορετικό ΅άτι απ’ ό,τι οι ΅εγάλοι. Ξεχωριστή θέση στις σχολικές εφη΅ερίδες και τα περιοδικά έχουν οι συνεντεύξεις που πήραν οι νεαροί ΅αθητές από προσωπικότητες των τεχνών, των γρα΅΅άτων αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Ση΅ειώνεται πως τα ΅αθητικά έντυπα του γυ΅νασίου που βραβεύθηκαν, στις 8 Μαΐου, είναι έξι. Η απονο΅ή πραγ΅ατοποιήθηκε στο Ιδρυ΅α «Μιχάλης Κακογιάννης». Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτικά ΅ηχανή΅ατα αλλά και σπάνιες εκπαιδευτικές εκδόσεις περί΅εναν τους νικητές. Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι δη΅οσιογράφοι των "ΝΕΩΝ" Μηνάς Βιντιάδης, Μανώλης Πι΅πλής, ?η΅ήτρης Πεφάνης και η γραφίστρια Κατερίνα Μαρούσιτς.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: "ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ" Γυ΅νάσιο Καρύστου

Η Ιουλία, η Πιπίνα και η Χρύσα έδειξαν πώς γίνεται ένα πλήρες ρεπορτάζ: επιτόπια έρευνα, συνεντεύξεις, στατιστικά στοιχεία.

Ολα τα είχε " Ο καλοκαιρινός ΅ας εφιάλτης", το δισέλιδο ρεπορτάζ που έγραψαν οι τρεις ΅αθήτριες της τελευταίας τάξης του Γυ΅νασίου. Το γεγονός ότι η πόλη τους παραδόθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στις φλόγες πέρυσι το καλοκαίρι, τους έδωσε την αφορ΅ή να ερευνήσουν το θέ΅α, να ΅ιλήσουν ΅ε τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους, τους άνδρες της Πυροσβεστικής, και να πάρουν συνέντευξη από παιδιά που έζησαν τον εφιάλτη της φωτιάς.

Η μαθήτριες από την Κάρυστο, Μαρία Ραβιόλου, Αλεξάνδρα Πεζά, Χρύσα Παρασκευά, Ιουλία Ράπτη και Πιπίνα Θωμά, βρέθηκαν εκεί για να παραλάβουν, εκ μέρους της συντακτικής ομάδας του Γυμνασίου στην οποία συμμετέχουν, βραβείο για τη διάκριση της εφημερίδας. Η Μαρία Ραβιόλου, παραλαμβάνοντας με τις συμμαθήτριές της από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Πάνο Σόμπολο, το βραβείο για το καλύτερο ρεπορτάζ, εκμεταλλευόμενη την παρατήρηση εκπροσώπου της εφημερίδας " ΤΑ ΝΕΑ" ότι «δυστυχώς υπάρχουν μόνο 15 ηλεκτρονικές σχολικές εφημερίδες», αλλά και την παρουσία αρκετών πολιτικών και δημοσιογράφων, αφού ευχαρίστησε για το βραβείο εκ μέρους όλων των συμμαθητών της, εύστοχα επεσήμανε " εσείς μας μιλάτε για ηλεκτρονικές εφημερίδες, ενώ τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου, εδώ και 22 χρόνια, κάνουν μάθημα σε ένα Σούπερ Μάρκετ", δίνοντας έτσι ένα αγωνιστικό παρόν, από την πλευρά των μαθητών, στο χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την Κάρυστο και για το οποίο όλοι οι Καρυστινοί παλεύουν και δηλώνουν " τέρμα πια η κοροϊδία, απαιτούμε το χτίσιμο του 2ου Δημοτικού".

© 2009-2011 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.