Ελληνικά English Βρείτε πληροφορίες για:
 
Επισκεφθήκατε την περιοχή μας ?
• Κακή
• Μέτρια
• Καλή
• Πολύ καλή
   
Πείτε τη γνώμη σας, έχει αξία ...
ΕΙΔΗΣΕΙΣ on line
Αυτοκίνηση Πηγή: Σκάϊ
Κόσμος Πηγή: Euro2day
Πολιτισμός Πηγή: In.gr
On Line παιχνίδια Πηγή: Miniclip
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
Αφιέρωμα ...
Τάσσος Σύντελης
ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
 
Κάρυστος
Κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής
Κλίμα Ήπιο μεσογειακό
Μέσο ετήσιο ύψος βροχόπτωσης 750 χιλιοστά
Περίοδος βροχοπτώσεων Μεταξύ Νοέμβρη και Μάρτη
Μέση ετήσια θερμοκρασία 18° C
Μέση θερμοκρασία τον χειμώνα 11° C
Μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι 26° C

Ένας ξεχωριστός προορισμός πραγματικά πολύ κοντά στην Αθήνα από μια διαδρομή που θα διαρκέσει, ανάλογα το μέσο που θα επιλέξετε, από 1 ώρα με πλοίο από Ραφήνα, διαμέσου της πόλης του πανέμορφου Μαρμαρίου, έως 2,30 ώρες οδικώς από Χαλκίδα. Ανακαλύψτε την.Η ιστορία.
Η σημερινή Κάρυστο άρχισε να χτίζεται το 1843 βάσει των ρυμοτομικών σχεδίων του Βαυαρού μηχανικού Μπίρμπαχ, κατ’ εντολή του τότε βασιλιά Όθωνα. Εκεί οφείλεται το μοντέρνο ρυμοτομικό σχέδιο με τις μεγάλες πλατείες, τους μεγάλους δρόμους και τα δημόσια νεοκλασικά κτίρια.
Οι κάτοικοι της πόλης πάντα φιλόξενοι και εργατικοί, αγαπούν τον τόπο τους και κρατούν έθιμα και παραδόσεις. Αρμονία, γαλήνη, ξεκούραση περιμένουν τον επισκέπτη της Καρύστου και τον κάνουν να χαίρεται πραγματικά για την επιλογή να περάσει τις διακοπές του στην όμορφη αυτή πόλη.
Στο νέο λιμάνι της Καρύστου θα βρείτε παραδοσιακά καφενεία, ουζερί, γραφικές ταβέρνες και εστιατόρια που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις.


Τοπικά προϊόντα
. Η Κάρυστος είναι ένας από τους σημαντικότερους ψαρότοπους στην Ελλάδα. Η περιοχή είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους για το ψάρι της. Στην Κάρυστο μπορεί να βρει κανείς θαλασσινά πιο νόστιμα από τα συνηθισμένα, και αυτό γιατί τα θαλάσσια ρεύματα του Καβοντόρου, φέρνουν στην επιφάνεια της θάλασσας θρεπτικές ουσίες.
Η τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα έχουν κυρίαρχη θέση στις επιλογές των επισκεπτών. Τα ντόπια τυριά και τα ξακουστά Καρυστινά κρέατα συνοδευόμενα από το Καρυστινό κρασί είναι σίγουρα κάτι που θα σας μείνει αξέχαστο. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και τις παραδοσιακές κουρκουμπίνες, (μικρά κομμάτια από ζυμάρι που βράζονται και καίγονται σε κατσικίσιο βούτυρο ή λάδι), ένα έδεσμα πού βρίσκετε στον κατάλογο όλων των εστιατορίων.

Δραστηριότητες
. Πεζοπορικές διαδρομές, καταδύσεις surfing, jet ski, ποδηλασία, ιππασία, κ.λ.π, είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσουν. Πληροφορίες για όλα αυτά μπορείτε να πάρετε και από το περίπτερου του Τουριστικού συνδέσμου που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του Λιμανιού.

Γειτονικά χωρία
. (Τα χωριά της γούρνας). Βόρεια της πόλης το χωριό Μύλοι, δεσπόζει πάνω από τα ερείπια της παλιάς πόλης. Καταπληκτική ομορφιά, μέσα στα πλατάνια και τις πηγές. Γραμπιά, Μεκουνίδα και Ρούκλια δυτικά του Castello Rosso, θα σας δώσουν μια πραγματικά πανοραμική θέα του κόλπου της Καρύστου, μέσα από άγρια βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Καλύβια , Νικάσι και Λάλα θα σας ανταμείψουν για την επίσκεψη αφού θα περπατήσετε κάτω από αιωνόβια πλατάνια και παραποτάμους. Χαρακτηριστικό επίσης και το σπήλαιο της Αγίας Τριάδας κοντά στο Νικάσι. Απέραντο γαλάζιο και βαθύ πράσινο, ατέλειωτες αμμουδιές και πλούσια βλάστηση, είναι οι αρμονικοί συνδυασμοί της φύσης που θα σας συνεπάρουν.
 
Δραστηριότητες
Καταδύσεις
Πεζοπορία
Ποδηλασία
Surfing
Ψάρεμα
Θαλάσσια σπορ