Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

Φτιάξε την ομάδα σου.... Μπες και εσύ στο παιχνίδι...

Δήλωσε τώρα συμμετοχή στο 3Χ3 in-karystos basket tournament
Κλήρωση 17:00 Παρασκευή 4 Αυγούστου και εκκίνηση αγώνων στις 17:15
Μέγας Χορηγός

Για όγδοη χρονιά διοργανώνουμε το 3Χ3 in-Karystos Basketball Tournament, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί από τις 4-6 Αυγούστου(Παρασκευή Σάββατο Κυριακή) στο κλειστό γυμναστήριο Π. Μώρος.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος ετοιμάζουμε κάτι διαφορετικό. Οι αγώνες Παρασκευής και Σαββάτου θα διεξαχθούν απόγευμα αλλά οι τελικοί θα γίνουν την Κυριακή πρωινές ώρες 10:00 - 14:00, έτσι θα μπορέσει να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα νωρίς και να έχουν την δυνατότητα επιστροφής, όσοι από τους συμμετέχοντες έχουν έρθει από μακριά. Ένας ακόμη λόγος είναι μία νέα έκπληξη που επιφυλάσσουμε για το τέλος του τουρνουά. Φυσικά οι τελικοί της Κυριακής θα σφυριχτούν από επίσημους διαιτητές της ομοσπονδίας. Κύπελλα, μετάλλια, βραβεία είναι καθιερωμένα.

Όλοι οι αγώνες θα καλυφθούν με φωτογραφίες και video τα οποία θα παρέχονται δωρεάν για κάθε ενδιαφερόμενο μετά το τέλος του τουρνουά.

Το 3Χ3 in-karystos basketball tournament αυτής της χρονιάς είναι προάγγελος υψηλότερων στόχων και απαιτήσεων. Παρουσιάζοντας ένα νέο τουρνουά τόσο από θέμα οργάνωσης όσο και από θέμα επιβράβευσης, ευελπιστούμε, όχι στην καθιέρωση ή οποία διανεύει επιτυχώς την όγδοη χρονιά, αλλά σε μεγαλύτερη ακόμα διοργάνωση με δυνατότερα ονόματα  και βραβεία. Φέτος θα μας κάνει την τιμή να παρευρεθεί στο τουρνουά αλλά και στις απονομές ο επί σειρά ετών προπονητής της ομάδας της Νέας Ερυθραίας κ. Χουχουλής Δημήτρης με 18 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα Εθνικά πρωταθλήματα. Ο Πανερυθραϊκός Α.Σ αγωνίζεται στην Β' Εθνική κατηγορία κατακτώντας την τρέχουσα περίοδο την 4η θέση με ρεκόρ 20 νίκες και 10 ήττες.
Λίγα λόγια για τον Coach Δημήτρη Χουχουλή.
Το όνομα και μόνο προδίδει την καταγωγή από την περιοχή μας και συγκεκριμένα από το Παραδείσι Ευβοίας. Αθλητής του Α.Ο Παραδείσου Αμαρουσίου το 1980 και μετά στην Ε.Φ.Ο.Α (Ένωση Φιλάθλων Ολυμπιακής Αεροπορίας) μέχρι το 1990, κλείνοντας τελικά την αθλητική του καριέρα στον Α.Σ.Ε Δούκα την σεζόν 1991-1992.
Παράλληλα εξασκούσε και την προπονητική στον Α.Ο Παραδείσου και στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, με αρχή στο Αντρικό τμήμα στον Α.Σ.Ε. Δούκα. Έχει διατελέσει προπονητής του Α.Ο Δοινύσου, του Γ.Σ Απόλλων Σμύρνης, του Πανερυθραϊκού Α.Σ.(μέχρι και σήμερα) και τεχνικός διευθυντής της Νίκης Αμαρουσίου Α.Σ.
Είναι μεγάλη μας τιμή η παρουσία του COACH Δημήτρη Χουχουλή στο Φετινό Τουρνουά Μπάσκετ της πόλης μας, το οποίο θα έχει και επιπλέον διαφημιστική προβολή σε αρκετά άλλα μπασκετικά website, βοηθώντας την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή μας.
Σας έχουμε προετοιμάσει και για άλλες εκπλήξεις, μία από τις οποίες είναι ένας ξεχωριστός διαγωνισμός μπασκετικών ικανοτήτων, τον οποίο αναλυτικά θα σας παρουσιάσουμε στο γήπεδο. Ετοιμαστείτε για παιχνίδι ...

Έναρξη αγώνων Παρασκευή 4/6/17 στις 17:00. Όλες οι ομάδες πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο 15 λεπτά νωρίτερα.

Οι κατηγορίες είναι τρεις.
1. Δημοτικό
2. Γυμνάσιο - Λύκειο
3. 18+

Για την κατηγορία του Δημοτικού η συμμετοχή είναι δωρεάν . Το κόστος συμμετοχής για τις υπόλοιπες κατηγορίες είναι 4€ για τον κάθε παίχτη. Η κάθε δήλωση συμμετοχής για να είναι έγκυρη θα πρέπει πρώτα να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά η εντύπως και στη συνέχεια να γίνει η κατάθεση του αντίστοιχου ποσού, είτε μέσο τράπεζας είτε με μετρητά στα γραφεία του in-karystos
Τράπεζα κατάθεσης: Eurobank 0026.0006.46.0200537236

Για δηλώσεις συμμετοχής και κανονισμούς δείτε παρακάτω τους αντίστοιχους συνδέσμους.

Μπορείτε να πάρετε δηλώσεις και από το κατάστημα της εταιρίας inlab design, Θ. Κότσικα 50 Κάρυστος Εύβοια. Τηλ: 2224026466 - 6977220524 μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα 3/8 συμπληρώνοντας την αίτηση ηλεκτρονικά, η εντύπως.
(Θ. Κότσικα 50 απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου)

Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ την έντυπη αίτηση συμμετοχής>>

Μπορείτε να συμπληρώσετε εδώ την αίτηση ηλεκτρονικά >>

Ένας νέος κανόνας αλλάζει τα δεδομένα στο φετινό 3Χ3. Είναι το σουτ 3 πόντων. Μέχρι σήμερα είχαμε 1 και 2 πόντους που οριοθετούσε η γραμμή του τρίποντου, δηλαδή μέσα από το τρίποντο είναι ένας πόντος, έξω από το τρίποντο είναι 2 πόντοι και αυτό συνεχίζει να ισχύει. Τώρα προσθέτονται 3 τετράγωνα αρκετά πιο μακριά από την γραμμή του τρίποντου όπου όταν ο παίχτης σουτάρει από το σημείο αυτό , αρκεί το ένα του πόδι να πατάει μέσα ή την γραμμή του τετραγώνου , τότε μετράει για τρεις πόντους. Φυσικά εάν του γίνει φάουλ την ώρα του σουτ από το σημείο αυτό αποκτά δικαίωμα 3 βολών. Ο καινούργιος αυτός κανονισμός εφαρμόζεται στο Αμερικάνικο 3 BIG κάνοντας το παιχνίδι πολύ πιο ανταγωνιστικό μέχρι το τέλος αφού μεγάλες διαφορές μπορούν πιο εύκολα να καλυφθούν. Δείτε το παρακάτω σχέδιο


Κανόνες παιχνιδιού 3X3

Οι κανόνες διεξαγωγής των αγώνων του 3X3 συνάδουν με αυτούς της FIBA
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαιούνται συμμετοχή όλες οι ηλικίες. Η κάθε ομάδα μπαίνει αυτομάτως στην κατηγορία στην οποία ανήκει ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της. Αν μία ομάδα θέλει να αγωνιστεί σε κατηγορία μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί αλλά επ’ ουδενί δεν γίνεται το αντίθετο. Κάθε παίκτης υποχρεούται να φέρει έγγραφο που να αποδεικνύει την ηλικία του (εκτός από την κατηγορία των ενηλίκων).
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κάθε ομάδα δικαιούται να έχει μέχρι τέσσερις (4) παίκτες το ανώτερο και τρείς (3) παίκτες το κατώτατο. Μετά την έναρξη του παιχνιδιού μία ομάδα έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να παίζει και με δυο (2) ή ένα (1) παίκτη στο γήπεδο. ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ
Κάθε παίκτης θα φοράει την μπλούζα του τουρνουά και δεν επιτρέπονται τα μεταλλικά αντικείμενα όπως αλυσίδα,δαχτυλίδι κ.α αφού αποτελούν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Το σύστημα διεξαγωγής των τουρνουά είναι το roud robin. Οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους (brackets) μετά από κλήρωση και ανάλογα με την κατηγορία στην οποία αγωνίζονται. Μετά τους αρχικούς ομίλους θα διεξαχθούν νοκ-άουτ παιχνίδια στην πορεία προς τον τελικό.
ΠΟΝΤΟΙ

Κάθε καλάθι που θα σημειώνεται πίσω από την γραμμή των τριπόντων θα μετράει για δυο (2) πόντους και κάθε άλλο καλάθι για ένα (1) πόντο. Κάθε καλάθι που σημειώνεται μέσα από το ειδικά φτιαγμένα τετράγωνο έξω από το τρίποντο μετράει για τρεις (3) πόντους αρκεί ο παίχτης την ώρα του σουτ να πατάει απλά το σημείο του τετραγώνου. Κάθε πετυχημένη ελεύθερη βολή μετράει για ένα (1) πόντο.
ΦΑΟΥΛ/ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΒΟΛΕΣ

Τα φάουλ καλούνται από τον διαιτητή. Σε φάουλ που γίνεται σε προσπάθεια για σουτ εκτελείται ελεύθερη βολή. Σε περίπτωση που υπάρξει φάουλ σε προσπάθεια για σουτ το οποίο είναι εύστοχο, καταλογίζεται ο πόντος και εκτελείται επιπλέον και μια (1) ελεύθερη βολή. Κάθε ομάδα έχει να δώσει επτά (7) ομαδικά φάουλ,σε κάθε επιπλέον φάουλ εκτελείται μια (1) βολή. Στην ελεύθερη βολή υπάρχει ριμπάουντ. Μετά τα επτά (7) ομαδικα γάουλ και σε περίπτωση τεχνικής ποινής η αντιαθλητικού φάουλ, τότε οι αντίστοιχες ποινές διπλασιάζονται.
Υπάρχουν τα εξής φάουλ:
Τεχνική ποινή: Θα δίδεται για κάθε συμπεριφορά η οποία δεν είναι μέσα στο αθλητικό πνεύμα (βρισιές, άσχημη συμπεριφορά προς τους διαιτητές κ.α.). Κάθε τεχνική ποινή θα έχει σαν αποτέλεσμα την εκτέλεση μίας (1) ελεύθερης βολής.
Αντιαθλητικό Φάουλ: Σε περίπτωση αντιαθλητικού φάουλ (κατά την κρίση του διαιτητή) θα εκτελείται μια (1) ελεύθερη βολή και κατοχή υπέρ της ομάδας που το κέρδισε. Αντιαθλητικό είναι κάθε φάουλ που γίνεται με εμφανή σκοπό να σταματήσει αντικανονικά έναν παίκτη ο οποίος βρίσκεται μόνος του σε προφανή θέση για να σκοράρει, την στιγμή που ο αμυνόμενος δεν έχει καμία διάθεση να αμυνθεί πάνω στην μπάλα. ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ
Οι δυο ομάδες πρέπει να κάνουν ταυτόχρονα ζέσταμα πριν από κάθε αγώνα. Ο αγώνας ξεκινάει υποχρεωτικά με τρείς (3) παίκτες από κάθε ομάδα. Η πρώτη κατοχή αποφασίζεται με το στρίψιμο του νομίσματος.
ΧΡΟΝΟΣ/ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ
Κάθε παιχνίδι κρίνεται στους 16 πόντους. Η πρώτη ομάδα που θα σημειώσει 16 πόντους ανακηρύσσεται αυτομάτως νικήτρια. Στην περίπτωση που έχουν περάσει 10 λεπτά μικτού χρόνου χωρίς κάποια ομάδα να έχει σημειώσει 16 πόντους τότε ο αγώνας διακόπτεται με την λήξη της τρέχουσας κατοχής και νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που προηγείται.
Αν ο αγώνας λήξει ισόπαλος στην κανονική του διάρκεια τότε ακολουθεί παράταση. Υπάρχει ένα διάστημα ενός (1) λεπτού πριν την έναρξή της. Νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που θα σκοράρει πρώτη δυο (2) πόντους, με όλους τους πόντους μονούς.
Μια ομάδα χάνει τον αγώνα αν δεν παρουσιαστεί στην καθορισμένη ώρα έναρξής του με τρείς (3) παίκτες στο γήπεδο.
ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑΘΙ Η ΒΟΛΗ
Μετά από καλάθι η κατοχή πηγαίνει στην αμυνόμενη ομάδα (εκτός από τις περιπτώσεις των τεχνικών ποινών κτλ).Ο παίχτης της αμυνόμενης ομάδας πρέπει να περάσει την γραμμή των τριπόντων είτε ντριπλάροντας είτε να πασάρει την μπάλα σε συμπαίκτη του που βρίσκεται πίσω από την γραμμή αυτή. Η αμυνόμενη ομάδα δεν επιτρέπεται να αμύνεται μέσα στο ημικύκλιο κάτω από την μπασκέτα.
Κάθε παίχτης θεωρείται πως βρίσκεται πίσω από την γραμμή των τριπόντων όταν και τα δυο του πόδια βρίσκονται πίσω από την γραμμή.
ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΕΠΙΤΥΧΕΣ ΚΑΛΑΘΙ Η ΒΟΛΗ
Εάν η αντίπαλη ομάδα πάρει το επιθετικό ριμπάουντ μπορεί να σκοράρει χωρίς να βγάλει την μπάλα πίσω από την γραμμή των τριπόντων.
Εάν η αμυνόμενη ομάδα πάρει το ριμπάουντ πρέπει να βγάλει την μπάλα πίσω από την γραμμή των τριπόντων (είτε ντριπλάροντας είτε πασάροντας) για να μετρήσει η κατοχή.
Κάθε παίχτης θεωρείται πως βρίσκεται πίσω από την γραμμή των τριπόντων όταν και τα δυο του πόδια βρίσκονται πίσω από την γραμμή.
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
Δεν υπάρχει χρονόμετρο στην διεξαγωγή των επιθέσεων. Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με αλλαγή της κατοχής της μπάλας αρχικά και σε περίπτωση επανάληψης με μία ελεύθερη βολή.
ΑΛΛΑΓΕΣ
Οι αλλαγές γίνονται μόνο στα νεκρά σημεία του αγώνα.
ΤΑΙΜ ΑΟΥΤ
Επιτρέπεται 1 ταιμ-άουτ 30 δευτερολέπτων για κάθε ομάδα. Τα ταιμ-άουτ καλούνται είτε από την ομάδα που έχει κατοχή μπάλας είτε από τις δυο ομάδες στα νεκρά σημεία του αγώνα. Το χρονόμετρο σταματάει.
ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ
Σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφωνίας μεταξύ των αθλητών μετράει η απόφαση των διαιτητών. Οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο είναι τελεσίδικη.
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΑΙΜΑ
Σε περίπτωση που υπάρχει πληγή αίματος, ή αίμα σε ρούχα κάποιου διαγωνιζομένου αυτός θα πρέπει να γίνει αλλαγή και να φροντίσει την πληγή. Αν τα ρούχα έχουν αίμα αυτό θα πρέπει να απομακρυνθεί ή να αλλάξει ο αθλητής. Ο διαιτητής μπορεί να σταματήσει το παιχνίδι όταν κρίνει ότι για οποιονδήποτε λόγο τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των αθλητών και να αποφασιστεί από τους διοργανωτές το αποτέλεσμα.
ΓΕΝΙΚΑ
Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το ευ αγωνίζεσθε, να σέβονται τους διαιτητές, τους διοργανωτές και τους αντιπάλους. Οι διοργανωτές/διαιτητές έχουν το δικαίωμα να αποβάλουν οποιονδήποτε παίκτη ή ομάδα πιστεύουν οι ίδιοι ότι δεν ακολουθεί τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς. Προσπάθεια να εξαπατηθούν οι διοργανωτές με τις ηλικίες των παικτών μίας ομάδας καταλήγει σε αυτόματο αποκλεισμό. Οι διοργανωτές έχουν δικαίωμα να ζητούν έγγραφη επιβεβαίωση μέσω ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού για οποιονδήποτε παίκτη.
© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.