Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα
Δημοσίευση από: admin
Άρθρο: Σοφίας Κόλλιας.
Είναι όλα ένα κουβάρι..Ένα κουβάρι χωρίς έναν Θησέα...χωρίς Αριάδνη, μόνο με Μινώταυρο, και σκοτεινούς λαβύρινθους.
Ποια είμαι εγώ που θα πω το αν όλα αυτά που γίνονται είναι σωστά η όχι?
Ποια τα αναπόφευκτα και ποια τα απευκταία...?
Παρόλα αυτά, όλοι επιμένουν ότι η γνώμη μου έχει σημασία, και για αυτό μιλάνε για εκλογές, όπου ο λαός, δηλαδή και γω, θα πρέπει να αποφασίσω τον τρόπο που θα σωθεί η Ελλάδα, η Ευρώπη, ο κόσμος όλος.
Ο Σαμαράς επιμένει να λέει ότι δεν συγκυβερνά και ότι δεν είναι μέρος της κυβέρνησης, υποβιβάζοντας την λιγοστή νοημοσύνη μου ακόμα περισσότερο από τους προκατόχους του.
Μου φαίνεται τόσο περίεργο που τώρα λέμε, Παπαδήμος και όχι Παπανδρέου. Τα επίθετα συνήθως έβγαιναν από τα επαγγέλματα έτσι κάποτε ήταν ένας, παπά -Δήμος, και ένας παπά- Ανδρέας.
Αυτό γίνεται λοιπόν όταν έχεις τα μέσα στα θεία,,,οι απόγονοι γίνονται πρωθυπουργοί...
Με αυτήν την λογική βέβαια είναι ποιο πιθανόν να δεις πρωθυπουργό την παπά -Ρήγα, παρά τον Σαμαρά!!!!
Έχω προβληματιστεί με τα χαράτσια...
Σε όλη την Ευρώπη εδώ και πάρα πολλά χρόνια πληρώνουν αυτόν το φόρο. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε, τόσοι πολλοί Ευρωπαίοι, αγόραζαν σπίτια στην Ελλάδα.
Αν πρέπει να πληρώσουμε να πληρώσουμε, αλλά ο τρόπος που επιβάλλεται είναι πολύ εκβιαστικός, βάρβαρος και παράνομος. Σίγουρα το να επιβληθούν ξαφνικά μέσα στην χειρότερη κρίση με αυτόν τον τρόπο, δεν βοηθάει στο να καταλάβουν οι πολίτες το αν είναι αναγκαίο η όχι.
Πολλοί Δήμοι αναλαμβάνουν την νομική κάλυψη σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν και νομίζω ότι είναι πολύ σωστό και έτσι θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι Δήμοι.
Ξέρετε, δεν έχει σημασία αν θα κερδηθεί η υπόθεση στα δικαστήρια, -που δεν θα κερδηθεί-, θα κερδηθεί όμως κάποιος συμβιβασμός, κάποια πιο λογική μεταχείριση όλων όσων δεν έχουν και υποφέρουν, και ακόμα πιο πολύ, θα κερδίσουν οι τοπικοί κυβερνήτες τον σεβασμό και την εκτίμηση των πολιτών.
Είναι περιττό νομίζω να ρωτάμε το πόσο σημαντικό είναι αυτό από μόνο του.
Σε μια κοινωνία που ο κάθε ανυπεράσπιστος πολίτης αισθάνεται διωκόμενος από το κεντρικό κράτος, τουλάχιστον να νιώθει την συμπαράσταση και την φροντίδα των δικών του -υποτίθεται-....
Καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση του Δήμου, αλλά εδώ που τα λέμε, μήπως δεν ήξεραν το τι ερχόταν? Δεν ήμασταν όλοι ενήμεροι για τα δύσκολα που μας ετοίμαζαν? Μήπως το να έχεις τέτοιες θέσεις δεν συνεπάγεται και δύσκολες αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές? Μήπως το να θες να λέγεται το όνομα σου δεν συνεπάγεται και μεγάλο αγώνα για να ακούγεται σαν ευχή και όχι σαν κατάρα?
'Οπως θα διαβάσετε πιο κάτω ένας "εκλεκτό" μέλος της κοινωνίας μας το μάσαγε το μαρουλάκι..
Χράτς χράτς, σαν κουνελάκι σε ξένο κήπο, και οι νοικοκυραίοι το έψαχναν ενώ οι γειτονιά το έβλεπε και το χάιδευε, το κανάκευαν και το φρόντιζαν...
"Αχ κουνελάκι, αχ κουνελάκι, ξύλο που θα το φας, μέσα στο ξένο περιβολάκι τρύπες γιατί τρυπάς?"
Το συγκεκριμένο κουνελάκι μόνο ξύλο δεν έχει φάει, και ούτε πρόκειται, όπως φαίνεται... 'Ετσι ο μάθημα περί δικαίου μέσα από το παιδικό τραγουδάκι, πάει εντελώς χαμένο...
Το in-karystos, για άλλη μια φορά μας εκπλήσσει ευχάριστα με το διαγωνισμό ζωγραφικής.
Οι βραβευμένες ζωγραφιές, θα εκτυπωθούν σε ημερολόγια εγκαίρως για να τα έχουμε στις γιορτές.
Η Πύλη έχει γίνει παράδειγμα για το πόσο πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν μέσα από τις δυνατότητες που δίνει το ιντερνετ.
Όλες οι δράσεις της Πύλης μέχρι τώρα, όχι μόνο έχουν βοηθήσει την πόλη να διαφημιστεί και να δεχτεί επισκέπτες, όχι μόνο έχει δώσει διεξόδους δράσεις και συμπόρευσης σε πολλούς συντοπίτες μας με τις εξορμήσεις στην φύση με αυτοκίνητα και ποδήλατα , όχι μόνο βοηθά επαγγελματίες και ταξιδιώτες ΚΑΙ με τον νέο μετεωρολογικό σταθμό, αλλά γίνεται και παράδειγμα για νέα τολμηρά βήματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας που ελπίζω να έχουν και μιμητές.
Μια μικρογραφία της Ελλάδας, η μικρή μας γωνιά κοντά στην θάλασσα, που η σκιά της Όχης δεν φτάνει για να την προστατεύσει από τα κτυπήματα των καιρών.
Εγγραφή υποθήκης για 2.000.000 ευρώ
Το δικαίωμα εγγραφής υποθήκης, για ποσό 2.000.000 ευρώ, κατά του τέως προέδρου της κοινότητας Καφηρέα, Γιώργου Χουντάση, δίνει στο Δήμο Καρύστου το Πρωτοδικείο Χαλκίδας.
Αυτό αναφέρεται στην με αριθμό 1208/2011 απόφασή του, για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο Δήμος κατά του τέως κοινοτάρχη, λόγω της υπεξαίρεσης από μέρους του ποσού 1.308.000 ευρώ από το ταμείο της πρώην κοινότητας.
Ο Γιώργος Χουντάσης, όπως φαίνεται από την έκθεση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, για το διάστημα Οκτώβριος 2002 έως Οκτώβριος 2009 είχε παρακρατήσει παράνομα το παραπάνω ποσό, που προερχόταν από το τέλος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), που απέδιδαν οι εταιρείες αιολικής ενέργειας στην κοινότητα.
Είναι αυτονόητο ότι ο Δήμος δεν θα βρει να κατασχέσει περιουσία 2.000.000 ευρώ που να ανήκει στον τ. πρόεδρο, που να σημειωθεί ότι κυκλοφορεί ελεύθερος, ανάμεσα στους συμπολίτες του, που δεν τα φάγανε μαζί του, αποτελώντας άλλη μία περίπτωση από αυτές που προκαλούν το κοινό αίσθημα και που κάνει τους απεγνωσμένους έλληνες πολίτες να αναρωτιούνται με οργή και αγανάκτηση «μα δεν θα πάει κανένας φυλακή;».
Home
© 2009-2011 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. |
|
|