Ελληνικά English
 
 
 
 
 
 
Οικ. Τσαπέπα | Μέλι Καρύστου | Δημιουργίες με μέλι | Κάρυστος
Υπεύθυνοι:Κων/νος & Μαρία Τσαπέπα
Διεύθυνση: Αλαμανέϊκα Καρύστου 
Ευβοίας 34001

Τηλέφωνα:2224024694 - 6937938453
e-mail: meli-tsapepa@hotmail.gr
Το 1981 παίρνουμε την απόφαση να επιστρέψουμε από την Αθήνα στον τόπο από τον οποίο καταγόμαστε. Αγαπώντας τη φύση γνωρίσαμε τη μελισσοκομία και αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με αυτή. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 για πρώτη φορά αρχίζουμε τη διάθεση του μελιού μας, μέσα από το σπίτι μας.

Από το 2010 κοντά σας και με τα κεράσματα μας για γάμους ,βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.
Μέλι
Η περιοχή της Νοτίου Καρυστίας, πλούσια σε ανθοφορία αρωματικών λουλουδιών και βοτάνων, παράγει εκλεκτής ποιότητας μέλι. Μεταφέροντας τα μελίσσια μας στις κατά τόπους ανθοφορίες έχουμε τη δυνατότητα να σας προσφέρουμε αναλόγως την εποχή:
Άνοιξη: Μέλι Ανθέων (Μαγιάτικο)
Είναι το μέλι της άνοιξης τρυγημένο συνήθως προς το τέλος Μαΐου (μαγιάτικο). Η συλλογή του γίνεται από την ευρύτερη περιοχή της Όχης και του Κάβο Ντ’Όρο, οι οποίες είναι πλούσιες σε ανθοφορία φυτών όπως άγρια λεβάντα, θρούμπη, αλογοθύμαρο κ.α. Είναι ανοιχτόχρωμο, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και έχει εξαιρετικό άρωμα. Η κρυστάλλωση του δεν μπορεί να προβλεφθεί.
Καλοκαίρι: Θυμαρίσιο Μέλι
Παράγεται προς το τέλος Ιουλίου τρυγημένο από τα μελίσσια μας που έχουν μεταφερθεί στις παραθαλάσσιες τοποθεσίες της περιοχής της Νοτίου Καρυστίας. Κατατάσσεται στις καλύτερες ποικιλίες μελιού που υπάρχουν. Έχει λεπτή γεύση και άρωμα, ανοιχτόχρωμη εμφάνιση και ιδιαιτέρως αντισηπτικές ιδιότητες. Είναι ανεπεξέργαστο και κρυσταλλώνει συνήθως σε 6-18 μήνες.
Φθινόπωρο: Μέλι Ερείκης (Κισσούρι ‘τοπική ονομασία)
Συλλέγεται προς το τέλος του καλοκαιριού και τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες. Η περιοχή της Όχης και ευρύτερα είναι πλούσια σε ανθοφορία πορφυρής ερείκης (μωβ κισσούρι). Έχει σκούρο κοκκινοχάλκινο χρώμα ιδιαίτερη γεύση και άρωμα. Πλούσιο σε μέταλλα, πρωτεΐνες, αμινοξέα, ένζυμα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και με ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (2%) σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες μελιού. Είναι το τελευταίο μέλι της χρονιάς και με αυτό συντηρούνται και οι μέλισσες ολόκληρο το χειμώνα. Κρυσταλλώνει σε 1-2 μήνες από τον συλλογή του. Γίνεται προσπάθεια να αναγνωριστεί ως προϊόν ιδιαίτερης διατροφικής αξίας της περιοχής με Π. Γ. Ε. (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη).
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ


Παραδοσιακά Κεράσματα (Μελάκια-Καρυδόμελα κ.α.)
Δημιουργούμε σε μικρές συσκευασίες της επιλογής σας (βαζάκια & στολισμός) κεράσματα γάμων, βαπτίσεων και λοιπών κοινωνικών εκδηλώσεων.
Τα προϊόντα μας διατίθενται μέσα από το εργαστήριο μας, σε επιλεγμένα καταστήματα της περιοχής και μέσω διαδικτύου στο e-shop Καρυστίας