Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

Η αξιοσύνη και αποτελεσματικότητα μιας δημοτικής αρχής κρίνονται πρώτα και κύρια από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και τις πραγματικές ανάγκες του δήμου. Το ότι ζούμε σε εποχή οικονομικής στενότητας και μιζέριας είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι, όπως βέβαια το γνώριζε και ο κ. Ραβιόλος την εποχή που ήταν αντιπολίτευση και κατηγορούσε με μικροψυχία την προηγούμενη διοίκηση Μανώλη, μοιράζοντας ταυτόχρονα ανεδαφικές υποσχέσεις δεξιά και αριστερά. Φαίνεται ότι το λεφτόδεντρο που φύτεψε προεκλογικά δεν έχει καρποφορήσει ακόμη. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμποδίζει να σπαταλάει σε ανώφελα πράγματα μέχρι και το τελευταίο ευρώ των δοκιμαζόμενων φορολογούμενων δημοτών, ενώ τα ουσιαστικά προβλήματα παραμένουν άλυτα και ζημιώνουν ακόμη περισσότερο το δημόσιο ταμείο. 

Εδώ και καιρό τόσο ο επικεφαλής, κ. Νίκος Μανώλης, όσο και δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη του συνδυασμού μας "Καρυστία μπροστά!" έχουμε ενημερώσει τόσο τον δήμαρχο όσο και τους συνεργάτες του για σπασμένους σωλήνες σε διάφορες περιοχές του δήμου που δημιουργούν προβλήματα στην ύδρευση, σπαταλούν υδάτινους και οικονομικούς πόρους και δημιουργούν υπαρκτούς κινδύνους για μόλυνση του νερού. Αντί της άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων, παρατηρούμε την παθητική στάση της διοίκησης Ραβιόλου. 
Απάθεια που μετατρέπεται σε πρόκληση, πρώτα και κύρια προς του δημότες, όταν διαβάζουμε στη "Διαύγεια" την με αριθμό 161/2015 απόφαση του δημάρχου Καρύστου, κ. Ελευθερίου Ραβιόλου, με την οποία προβαίνει σε απευθείας ανάθεση υπηρεσιών συμβούλου, για την υποβολή σχεδίου δράσης αειφόρου ενέργειας, αξίας 6.150 ευρώ. 
Από τα παραπάνω ανάγονται τα εξής ερωτήματα: 
Πρώτο, αποτελεί προτεραιότητα για τον δήμο Καρύστου η απευθείας ανάθεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε εξωτερικό σύμβουλο, την στιγμή που ο δήμαρχος επικαλείται την οικονομική στενότητα για την μη αντικατάσταση των σωλήνων της ύδρευσης και της αδυναμίας του να διαχειριστεί ικανοποιητικά τις καθημερινές ανάγκες του τόπου; Κατά τη γνώμη μας, οι επιδιορθώσεις στην ύδρευση θα είχαν καλύτερο περιβαλλοντικό και οικονομικό αντίκτυπο από ότι θα έχει η ακριβή υποβολή πρότασης αειφόρου διαχείρισης. 
Δεύτερο, 10 μέρες μετά την επιβολή των capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών και 2 μέρες μετά την προ-συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών, έχοντας μάλιστα γνώση ότι το νέο μνημόνιο φέρνει περαιτέρω περικοπές των πόρων για τους δήμους, η μόνη έγνοια του κ. Ραβιόλου ήταν να κάνει απευθείας ανάθεση σε μηχανικό μελετητή; Δεν σκέφτηκε καν το ενδεχόμενο μήπως με το συγκεκριμένο ποσό κάλυπτε μια άλλα πιο σημαντική ανάγκη; Καθορίζοντας τις προτεραιότητες, αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που του ήρθε στο μυαλό; Έτσι οριοθετούν τις ανάγκες; Κατά αυτό τον τρόπο λαμβάνουν αποφάσεις; Η στρατηγική της διοίκησης Ραβιόλου περιγράφεται με την σοφή ρήση "εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν".  
Τρίτο, γιατί η συγκεκριμένη πρόταση δεν συντάσσεται από την ειδική σύμβουλο του δημάρχου, που είναι μάλιστα μηχανικός; Τι παραπάνω, πέρα από την σπατάλη 6.150 ευρώ, θα προσφέρει στον δήμο Καρύστου και τους δημότες ο ανάδ
​οχος, με απευθείας ανάθεση του δημάρχου, του έργου;        
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Ο κ. Ραβιόλος όμως οφείλει να βρει να δώσει κάποιες πειστικές απαντήσεις! 

Με αίσθημα ευθύνης, 
Καρυστία μπροστά!   






© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.