Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

 

 Αγαπητή Ζάννα,
Με αφορμή την αποχώρησή σου από την εκπαίδευση θα ήθελα να αναφερθώ δημόσια στο έργο σου στο χώρο του σχολείου και ιδιαίτερα στον τόπο μας, στην Κάρυστο. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού, τον οποίο υπηρέτησες με πάθος σε ολόκληρη την εκπαιδευτική σου πορεία, είναι εξαιρετικά πολυσχιδής.
Η παρουσία σου στα εκπαιδευτικά δρώμενα για τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια χαρακτηρίζεται από ενεργητικότητα, ακούραστη δράση και διαρκή προσφορά στο δημόσιο σχολείο. Εκείνο που σε ξεχωρίζει νιώθω πως είναι το γεγονός ότι κατάφερες να είσαι εκπαιδευτικός αληθινός, δηλαδή δάσκαλος όχιμόνομε την διδαχή και τη διδασκαλία αλλά και με την προσωπική στάση και συμπεριφορά σου.
Η διακριτική παρουσία σου, χωρίς πολλά λόγια αλλά κυρίως και πρωτίστως με έργα, αποτελούσε αναμφίβολα το καλύτερο μάθημα για τους μαθητές σου αλλά και για τους συναδέλφους, για τους γονείς, για όλους. Κατάφερες να εμπνέεις το σεβασμό και την πειθαρχία, τη διάθεση για δημιουργία και δουλειάστην τάξη και την ηρεμία στο σχολείο. Αυτό ίσως είναι το σπουδαιότερο επίτευγμα σου ως εκπαιδευτικού σε όποια θέση και αν υπηρέτησες.
Ξεχώρισες για την άρτια επιστημονική σου κατάρτιση, καθώς και για τις άριστες εκπαιδευτικές, οργανωτικές και διοικητικές σου ικανότητες. Ως διευθύντρια εύρισκες την «χρυσή τομή» στις διαφορετικές προσεγγίσεις των εκπαιδευτικών, συντόνιζες το έργο τους μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης και ισότιμης συνεργασίας, ενθαρρύνοντας τις καινοτόμες δράσεις και δημιουργώντας οράματα και στόχους που ανέδειξαντην σχολική μονάδα και προσέφεραν κοινωνικό έργο.
Πάλεψες να διαμορφωθούν ακέραιοι χαρακτήρες, να μεταλαμπαδεύσεις στους μαθητές σου γνώσεις απαραίτητες, ώστε να διαμορφώσουν ψυχές γεμάτες ιδανικά για να εξελιχθούν στο μέλλον άξιοι πολίτες και άνθρωποι. Αν κάποιος ήθελε να κάνει μια ολοκληρωμένη αναφορά στην εκπαιδευτική σου πορεία θα έπρεπε να πει πολλά ακόμη.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι ο εκπαιδευτικός συνεχίζει να διδάσκει σε όλη του τη ζωή κι ας βρίσκεται έξω από το σχολείο. Ειλικρινά εύχομαι να υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί και διευθυντές σχολείων σαν την κυρία Θεοδώρου για να αναδειχθεί το δημόσιο ελληνικό σχολείο όπως το αξίζουν τα παιδιά μας, το μέλλον της χώρας μας.
Σου εύχομαι ολόψυχα προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Καρύστου
Γεώργιος Πολυχρονίου

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.