Ελληνικά English
Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 και ώρα 10 π.μ. στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρύστου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «Βασικές αρχές του εκπαιδευτικού δράματος στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο», με κεντρικό εισηγητή τον κ. Αμοιρόπουλο Κώστα, εκπαιδευτικό και υποψήφιο διδάκτωρ του Birmingham City University (Μ.Α. Drama in Education). Το σεμινάριο αυτό τελέστηκε υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Ηλικίας, OMEP, του παραρτήματος Αθηνών. 

Ακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια για δασκάλους από τον κ. Κώστα Αμοιρόπουλο και για νηπιαγωγούς από τη νηπιαγωγό κ. Ζαρκινού Βάσω. Στο βιωματικό εργαστήριο για δασκάλους παρουσιάστηκε σε πρακτικό επίπεδο ένα μάθημα δράματος βασισμένο στο μύθο του Λαβύρινθου και οι βασικές αρχές του δράματος για τη χρήση του στο Σχολικό Πρόγραμμα. Ενώ το βιωματικό εργαστήριο για νηπιαγωγούς αναπτύχθηκε επάνω σε ένα παράδειγμα μαθημάτων με τη χρήση του δράματος και μιας ιστορίας/παραμυθιού με θέμα "Η ζωή των λιονταριών" για τη βιωματική προσέγγιση όλων των τομέων του αναλυτικού προγράμματος του Νηπιαγωγείου.

Στη φωτογραφία φαίνονται από αριστερά με τη σειρά: η ταμίας του συλλόγου Χρυσούλα Τζαναβάρη, η νηπιαγωγός-εισηγήτρια κ. Βάσω Ζαρκινού, ο κεντρικός εισηγητής κ. Κώστας Ανοιρόπουλος, η πρόεδρος του συλλόγου Αναστασία Καραγιάννη, η αντιπρόεδρος του συλλόγου Γεωργία Βύρλα, η εκπρόσωπος των Στύρων Φιλοθέη Κούκα και η γραμματέας του συλλόγου Ευφροσύνη Δουλγέρογλου. Ρ6011319, Ρ6011345, Ρ6011350: Φωτογραφίες από το βιωματικό εργαστήριο για νηπιαγωγούς με θέμα "Η ζωή των λιονταριών" από τη νηπιαγωγό κ. Βάσω Ζαρκινού.

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι από το βιωματικό εργαστήριο για δασκάλους, όπου ο εισηγητής κ. Κώστας Αμοιρόπουλος παρουσίασε ένα παράδειγμα από τον μύθο του Λαβύρινθου.

© 2009-2013 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.