Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 


ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΛΟΙΩΝΣΤΥΡΩΝ - ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Παρασκευή , 23 Μαΐου 2020

Δελτίο Τύπου

Στα πλαίσια συμμόρφωσης με τις οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων Covid-19 , εφιστούμε την προσοχή των επιβατών στα εξής :

  1. Πριν την επιβίβαση , πρέπει όλοι να συμπληρώνουν το έντυπο Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας και να το παραδίδουν μαζί με το εισιτήριο στο αρμόδιο μέλος του πληρώματος κατά την επιβίβαση τους , πριν από την αναχώρηση του πλοίου . Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο προς εκτύπωση στην ιστοσελίδα neastyraferries.gr , hcg.grκαι στα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων εντός των λιμένων .
  2. Σημειώνεται ότι είναι πιθανή η άρνηση επιβίβασης στο πλοίο (α) εάν κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα συμβατά με ύποπτο κρούσμα Covid-19 , (β) εάν έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 σύμφωνα με τις απαντήσεις στο έντυπο Ερωτηματολόγιο Δήλωσης Υγείας πριν την επιβίβαση , και εάν δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες πρόληψης και μετάδοσης με τα σταγονίδια της αναπνοής (χρήση μάσκας προσώπου , διατήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου και πλέον μεταξύ των επιβατών ).
  3. Ενδέχεται να γίνει θερμομέτρηση κατά την επιβίβαση , σε περίπτωση ανίχνευσης ατόμου με θερμοκρασία >37,8 °Cδεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση στο άτομο αυτό .
  4. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού , σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του πλοίου θα πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβατών και είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας (συστήνεται η υφασμάτινη). Παρακαλούνται οι επιβάτες  να έχουν προμηθευτεί μάσκα πριν την επιβίβαση τους.
  5. Είναι ευθύνη όλων να εφαρμόζονται σχολαστικά οι κανόνες ατομικής υγιεινής και προστασίας . Κατά την διάρκεια του ταξιδιού , συνίσταται η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων εντός των χώρων του πλοίου.
  6. Σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει συμπτώματα της νόσου Covid-19 κατά την διάρκεια του ταξιδιού , θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα ένα μέλος του πληρώματος . Σημειώνεται ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την για την εκπαίδευση του πληρώματος σε θέματα υγείας και υγιεινής και υπάρχουν επαρκείς ιατρικές προμήθειες και εξοπλισμός επί του πλοίου για τη αντιμετώπιση κρουσμάτων όπως απαιτείται από τη νομοθεσία .
  7. Οι επιβάτες οφείλουν να συμμορφώνονται πάντα με τους κανονισμούς του πλοίου και τις οδηγίες του Πλοιάρχου και του πληρώματος .

Οι παραπάνω οδηγίες και περιορισμοί ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020 και ενδέχεται να παραταθούν ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.