Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

          

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΩΤΩΝ
Δελτίο τύπου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αντιωτών από το 2014 που διοργάνωσε την Πρώτη Διεθνή Συνάντηση  Μελέτης και Διάσωσης της Σφυριχτής Γλώσσας  ,μέσω του Προέδρου Παναγιώτη Τζαναβάρη ,έχει αναπτύξει μία πολύ εποικοδομητική συνεργασία με τους αντίστοιχους Συλλόγους άλλων χωρών που χρησιμοποιούν τον ίδιο τρόπο επικοινωνίας .   Στης 23 Ιουνίου του 2017 που έγινε η δεύτερη διεθνής Συνάντηση στα Αντιά ,μετείχαν οι Γάλλοι από τα Πυρηναία οι Ισπανοί από τα Κανάρια Νησιά και η υπεύθυνη σε θέματα πολιτισμού από το Υπουργείο Πολιτισμού του Μαρόκο .  Στα Αντιά συμφωνήθηκε να αναπτυχθεί μία ευρύτερη συνεργασία  και ανταλλαγή απόψεων σε ιστορικά ,γλωσσολογικά και τεχνικά θέματα διότι μας ενώνουν κοινά ενδιαφέροντα  και κοινά προβλήματα .  
Εφέτος λόγω των σοβαρών προβλημάτων αποφασίσαμε η συνάντηση αυτή να γίνει μέσω μίας  τηλεδιάσκεψης  με την συμμετοχή περισσοτέρων χορών .                                                                     

Τον συντονισμό  της διοργάνωσης  είχε αναλάβει ο σύλλογος των Καναρίων Νήσων yo sylbo, όπου μετά από έναν μικρό Μαραθώνιο   την Τρίτη  21 /4/2020 στης 21,30 πραγματοποιήθηκε η πρώτη πολυεθνική τηλεδιάσκεψη  με την συμμετοχή  6 χωρών 11 ομιλητές και διάρκεια  3.30 ώρες .
Οι χώρες που συμμετείχαν είναι Ελλάδα με ομιλητή τον Παναγιώτη Τζαναβάρη Ισπανία  με τα νησιά El Hiero    ομιλητής  Jose Galvilan, Grand Canaria , ομιλητής Raul Martin, Tenerifi  ομιλητής  David Diaz      Γαλλία  Πυρηναία  Theodose Reyrusgue   Άλπεις  Julien Meyer  Μαρόκο    Fatima  Zahra Salin , Αλάσκα Karen Pongowigi , Μεξικό  Eroy Garcia .                                    Διοργάνωση συντονισμός  Ruben Jimenez πρόεδρος  του Συλλόγου  yo Sylbo μετάφραση Jurena  Mos  questa, Σοφία Μακριωνήτη .                                                                                                

Οι ομιλητές παρουσίασαν  την ιστορία της Σφυριχτής Γλώσσας τις δράσεις που έχουν γίνει και γίνονται για την διάσωση και την διάδοση ,καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή.  Έγινε ανταλλαγή απόψεων  επάνω στις ιδιαιτερότητες των προβλημάτων της κάθε περιοχής ,και τονίστηκε η αναγκαιότητα της συνέχισης αυτής της συνεργασίας διότι η Σφυριχτή Γλώσσα εκτός των άλλων ενώνει τους λαούς . αυτή την περίοδο  ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντιωτών είναι σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων   της οργάνωσης  GOMELA  που αποτελείτε από 45 ακαδημαϊκούς  ερευνητές και έχουν προγραμματίσει ένα σημαντικό συνέδριο που θα συμπεριλαμβάνει την παρουσίαση και μελέτη της σφυριχτής γλώσσας με ομιλητή τον Κο Παναγιώτη Τζαναβαρη και επίσκεψη στα Αντιά προκειμένου να έχουν μία ζωντανή εμπειρία . The COMELA 2020, September 2-5, 2020, The American College of Greece, Athens,                                                            

 (Theme: Bounded Languages ... Unbounded).
The world unites in Mediterranean and European Linguistic Anthropology 
     

Ο  Πρόεδρος
Παναγιώτης Τζαναβαρης

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.