Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ

Ο Δήμος Καρύστου στην προσπάθειά του να έχει ολοκληρωμένο το σύστημα συλλογής συσκευασιών, συνεργάστηκε  με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), και ζήτησε και παρέλαβε
20 κάδους ΚΩΔΩΝΕΣ για την ξεχωριστή συλλογή όλων των γυάλινων συσκευασιών.
Σε λίγες ημέρες συνεργείο της ΕΕΑΑ, θα τους τοποθετήσει σε συγκεκριμένα σημεία στην Κάρυστο  και τις Δημοτικές Ενότητες  Στυρέων και  Μαρμαρίου.
Η ΕΕΑΑ  θα αναλάβει τη συλλογή και τη διαχείρησή τους.
Επιπλέον ο Δήμος θα παραλάβει άμεσα
40 μπλέ κάδους για την αντικατάσταση και συμπλήρωση του δικτύου,
20 μικρούς μπλέ κάδους για τις σχολικές μονάδες και
500 τσάντες συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών για τα νοικοκυριά.Επίσης η ΕΕΑΑ δέχθηκε το αίτημα του Δήμου μας, για να τοποθετήσει (η ΕΕΑΑ) container στο σταθμό μεταφόρτωσης  του Δήμου (ΣΜΑ), ( ο οποίος ολοκληρώνεται άμεσα), ώστε να μεταφέρονται εκεί τα ανακυκλώσιμα υλικά,
και να αναλάβει (η ΕΕΑΑ) τη μαζική μεταφορά τους στο κέντρο διαλλογής στο Σχηματάρι.
Έτσι τελειώνει η αντιδεοντολογική και με μεγάλο κόστος για το Δήμο, μεταφορά τους με το όχημα της ανακύκλωσης στο Σχηματάρι, και επομένως το αυτοκίνητο της ανακύκλωσης θα κινείται μόνο εντός του Δήμου, με προφανώς πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Είμαστε βέβαιοι ότι με τη δεδομένη συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου και τη συνδρομή όλων των κατοίκων, η ανακύκλωση θα μεγιστοποιηθεί και θα  αναβαθμισθεί προς όφελος του περιβάλλοντος, μειώνοντας συγχρόνως και τον όγκο των απορριμάτων που προωθούνται για ταφή.
Σύντομα θα ενημερώσουμε τους κατοίκους του Δήμου, για τα νέα δεδομένα στη διαχείρηση των απορριμάτων, με την ολοκλήρωση του σταθμού μεταφόρτωσης (ΣΜΑ), και το οπιστικό κλείσιμο της ανεξέλεκτης χωματερής.   

Αλέξανδρος Αλούκος
Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου
πρ. Δήμαρχος Αλίμου Αττικής

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.