Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

Δελτίο   Τύπου
της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Πολιτών Νότιας Καρυστίας
                                                                                     
                                                                      Κάρυστος   24/4/2017
                                                           
Στις 23/4/2017, στις 1100 το πρωί, οργανώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολιτών Νότιας Καρυστίας, ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία της Καρύστου, με σκοπό τη διαμαρτυρία κατά των Δασικών Χαρτών, την επίλυση του  Ιδιοκτησιακού της Καρυστίας και την Αποτροπή Εγκατάστασης Νέων Αιολικών Πάρκων. Ομιλητές ήταν εκπρόσωποι επαγγελματικών σωματείων και πολιτικά πρόσωπα, απόντος του Δήμου Καρύστου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν τουλάχιστον 500 με 600 άτομα. Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, μίλησε ο Νίκος Λαγώνικος, που περιέγραψε τις σημαντικές δράσεις της Επιτροπής το τελευταίο 3μηνο και επισήμανε ότι  τα ζητήματα αυτά αντιμετωπίζονται με την Ενότητα και Κοινή Δράση. Η Ρόδο Σφυρίδη, αντιπροσωπεύοντας επίσης τη Συντονιστική Επιτροπή, ανέλυσε τις επιπτώσεις των δασικών χαρτών στην ιδιοκτησία της γης, που μετά τις 23/5/2017, κατά μεγάλο μέρος, περνά στη διαχείριση του δημοσίου. Ο Βαγγέλης Σφυρίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτοκτηνοτρόφων, τόνισε ότι ο χαρακτηρισμός της γης ως δημόσιας δασικής, θίγει άμεσα τους αγρότες και κτηνοτρόφους που θα στερούνται πλέον το  δικαίωμα επιδοτήσεων και θα βρίσκουν εμπόδια στη βόσκηση των εκτάσεων. Η Χρυσή Μπερέτη, Πρόεδρος του Σ.Π.ΠΕ.Ν.Κ, αναφέρθηκε στην υπερσυγκέντρωση αιολικών πάρκων και την  ανεπανόρθωτη βλάβη που θα υποστεί το περιβάλλον και οι τοπικές οικονομικές δραστηριότητες. Ο δικηγόρος Γιώργος Χριστοφορίδης  τόνισε ότι οι εταιρείες έχουν πάρει άδειες στηριγμένες σε πανάκριβες μελέτες, που παραβιάζουν με διακριτικό τρόπο το κοινοτικό δίκαιο.

Ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, δήλωσε την συμπαράσταση του στον αγώνα της περιοχής και υποσχέθηκε ότι θα φέρει το ζήτημα στην Ευρωβουλή. Ο Σίδερης Παπαλυμπέρης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη των εταιρειών έχουν ελάχιστη αξία μπροστά στα οφέλη από την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού, και επέκρινε τη στάση του Δήμου Καρύστου απέναντι στις εταιρείες. Η Κούλα Βρανά τόνισε ότι οι εταιρείες θα ισοπεδώσουν το περιβάλλον, προκειμένου να αποκομίσουν το μέγιστο κέρδος και ότι η ανάπτυξη που διατυμπανίζουν αφορά μόνο τα δικά τους συμφέροντα. Ο Πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, Γιάννης Τριανταφύλλης, εξέφρασε το αδιέξοδο και την αδικία που αντιμετωπίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες γης που χάνουν τη γη τους. Εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας διάβασε μήνυμα ο Βαγγέλης Βουλής και εκ μέρους του Συλλόγου Εμποροβιοτεχνών η Μαρία Βερούχη. Μίλησε ο ακόμη ο Wayne Hall, εκπρόσωπος των Ενεργών Πολιτών Αίγινας για την αναποτελεσματικότητα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας και το κόστος. Τέλος διαβάστηκε μήνυμα συμπαράστασης του Δημάρχου Πάρου.

 Η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεχίσει τον αγώνα ενημέρωσης και συσπείρωσης των κατοίκων, μπροστά στη κρίσιμη συγκυρία που απειλεί να μεταβάλλει αρνητικά, το μέλλον της περιοχής για πάντα.

                               Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολιτών Νότιας Καρυστίας

Στην πρώτη φωτογραφία,  στο βήμα, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής & Αντιπρόεδρος
του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουρισμού, Νίκος Λαγώνικος.


Στην δεύτερη φωτογραφία, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, μέλος του Δ.Σ. των Επαγγελματιών
Βιοτεχνών Καρύστου & Β’ Αντιπρόεδρος των  & Τεχνολόγων Μηχανικών Εύβοιας, Ρόδο Σφυρίδη.


Στην τρίτη φωτογραφία, ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς.

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.