Ελληνικά English
Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin


Μια σύντομη ενημέρωση…

Η ψήφιση προχθές του νόμου του ΥΠΕΚΑ «Διαδικασία Οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα – ρυθμίσεις πολεοδομικής νομοθεσίας», εμπεριείχε μια θετική και μια αρνητική έκπληξη για όλους μας.
Θετική ήταν η  ρύθμιση, έστω και περιορισμένης εμβέλειας  για τους  λατόμους, που μετά τις παρεμβάσεις  που έγιναν προς τους αρμοδίους πήραν μια παράταση ζωής και  τελικά  έφτασε τα τρία χρόνια με την παρέμβαση του Βουλευτή κ. Μαρκόπουλου στην Βουλή.
Αρνητική  όμως ήταν η διαπίστωση ότι στο νομοσχέδιο που έφθασε για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, δεν περιλαμβανόταν  τελικά η γενική ρύθμιση για το Ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων στην Νότια Καρυστία.  Παρά τους αγώνες μας,  παρά την πρόσφατη δικαστική απόφαση που δικαίωσε τους «καταπατητές»  της ιδιοκτησίας τους  και  παρά την νομοτεχνική επεξεργασία της ρύθμισης, από τον Δικηγόρο κ. Παπαγεωργίου, οι  πολλαπλές διαβεβαιώσεις που είχαμε από το Υπουργείο τους τελευταίους  μήνες  έμειναν χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα.  Δεν έγινε καν δεκτή η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή, από τον Βουλευτή κ. Αναγνωστάκη, παρά την υποστήριξη που είχε τόσο από τον Βουλευτή κ. Μαρκόπουλο, όσο και από το ΚΚΕ, και παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκαν σωρεία τροπολογιών που δεν είχαν απολύτως καμία σχέση με το αντικείμενο του νομοσχεδίου. 
Παρά την απογοήτευση μας,  θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά και την δήλωση  του νέου Αναπληρωτή Υπουργού  ΠΕΚΑ κ. Ταγαρά στην Βουλή, ότι το αίτημα  είναι δίκαιο και θα αντιμετωπισθεί σε επόμενο νομοσχέδιο,  θα δικαιωθεί  ο αγώνας μας  και θα πάψει η συνεχής αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας  που έχουμε στην γη που μας άφησαν οι γονείς και οι παππούδες μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Βουλευτές που συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα μας.
Περιμένουμε από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να συμπεριλάβει την ρύθμιση που έχουμε υποβάλει, στο νομοσχέδιο του ΠΕΚΑ, «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας», που Κατατέθηκε την 31-03-2014 και το οποίο Εκκρεμεί στη διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής και έχει εισηγητές τους κυρίους Κ. Σκρέκα και Α. Πετράκο.
Μετράμε τους φίλους μας για να δούμε την λύση τώρα, σ’ αυτό το νομοσχέδιο   και συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δικαίωση μας.


Μαρία Γκάγκωση
Σύλλογος «Καβοντόρου Γη» 

© 2009-2014 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.