Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

          

Σχέδιο ερώτησης δρομολογίου Κάρυστος-Κυκλάδες  
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΦΟΡΕΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ  ΚΙΝ. 6984258458.   pantoniadis19@gmail.com

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,
 ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ  ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ,ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ Ο ΤΕΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ,

ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΖΑΧΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑ ΓΑΣΠΑΡΗ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ,ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.

ΤΕΛΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΡΑΒΙΟΛΟ , ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΒΟΣΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. κα.ΠΟΛΙΤΗ, ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ  ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΜΕΣΩΤΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑΣ ΑΠΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣΤΟ 2020.

ΣΥΝΗΜΕΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ 2 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ  ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΙΟΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2019  ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΙΟΙΣΗ ΤΟΥΣ.

 

 

pasted-image.png
Αθήνα, 10Μαρτίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: τον κ.Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Θέμα:ΣύνδεσηΝότιας Εύβοιας με Κυκλάδες και Ραφήνα

Η Νότια Εύβοια, βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και του Αιγαίου σε απόσταση λίγων ναυτικών μιλίων από την Αττική προς τα δυτικά και τις Κυκλάδες προς τα Νότια. Η περιοχή της Καρυστίας έχει 50.000 μόνιμους κατοίκους ενώ οι παραθεριστές είναι υπερδιπλάσιοι. Οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή του Δήμου Καρύστου είναι περίπου 80.000 ετησίως ενώ οι αντίστοιχοι επισκέπτες σε κοντινές περιοχές όπως η Ερέτρια είναι πολλαπλάσιοι.
Το λιμάνι της Καρύστου από το 1920 είχε τακτικά δρομολόγια με τη Ραφήνα και τις Κυκλάδες. Μετά την διακοπή αυτών των δρομολογίων οι Ευβοιώτες και οι τουρίστες, πρέπει να ταξιδέψουν στη Ραφήνα, για να μεταβούν στην κοντινή Άνδρο και τα άλλα Κυκλαδονήσια. Τα πλοία που ξεκινούν από τη Ραφήνα προσπερνούν την Κάρυστοσε απόσταση μόλις 3 ναυτικών μιλίων. Η απουσία της Καρύστου από τον ακτοπλοϊκό χάρτη της χώρας, τα τελευταία χρόνια, οδηγεί την περιοχή σε απομόνωση και μαρασμό.
Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις στην Ελλάδα συνεχώς βελτιώνονται τα τελευταία χρόνια. Οι περιπτώσεις της σύνδεσης της Κύμης και του Μαντουδίου με τις Σποράδεςκαι τον Βόλοαποτελούν θετικάπαραδείγματα.Επιβεβλημένη, χρήσιμη όσο ποτέ και προσοδοφόρα για τους πλοιοκτήτες, μπορεί να είναι η δρομολόγηση επιβατικού πλοίου στη γραμμή Ραφήνα -Κάρυστος- Κυκλάδες με πιθανή προέκταση σε Αλιβέρι - Ωρωπό –Χαλκίδα με βασικά πλεονεκτήματα:

  • την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Εύβοιας και γενικότερα της Κεντρικής Ελλάδας προς τις Κυκλάδες και & αντίστροφα,
  • τη σύνδεση των Κυκλάδων μέσω της Εύβοιας (Κύμη-Μαντούδι) με τις Σποράδες και αντίστροφα.
  • την μεγιστοποίηση του τουριστικού ρεύματος στις εμπλεκόμενες περιοχές, με την ανάπτυξη ανερχόμενων τουριστικών προϊόντων, όπως το Island hopping (περιήγηση μεταξύ νησιών), συνδυασμένα πακέτα θρησκευτικού τουρισμού (Τήνος, Όσιος Ιωάννης Ρώσος), μονοήμερες αποδράσεις για τους επισκέπτες της Εύβοιας σε κοντινά νησιά & αντίστροφα, κ.ά,.
  • την αποσυμφόρηση των λιμανιώντου Πειραιά και της Ραφήνας, που σήμερα οδηγούνται σε απόλυτο κορεσμό, με αδυναμία των χερσαίων υποδομών της, να εξυπηρετήσουν την διογκούμενη επιβατική κίνηση.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
η δημιουργία μίας θαλάσσιας γέφυραςμεταξύ της Αττικής, της Νότιας Εύβοιας και των Κυκλάδων εγκαθιστά ένα δυναμικόδίκτυο στην καρδιά της Ελλάδα και σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες συνδέσεις, δημιουργεί απεριόριστες δυνατότητες σύνθετης μετακίνησης ντόπιων και ξένων επισκεπτών από τις Σποράδες μέχρι την Κρήτη, αποσυμφορώντας παράλληλα τα κεντρικά λιμάνιακαι τουςοδικούς άξονες της χώρας και αναδεικνύοντας νέους τουριστικούς προορισμούς.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
αν προτίθεται να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να δρομολογηθεί επιβατικό πλοίο στη γραμμή Ραφήνα -Κάρυστος- Κυκλάδες

Ο ερωτών βουλευτής

 Αποστόλου Ευάγγελος

 

ΠΡΟΣ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ κ ΑΚΗ ΣΚΕΡΤΣΟ
ΥΠΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ  Γ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ,ΒΙΔΑΛΗ
Γ.Γ. ΑΚΤ/ΟΙΑΣ,ΛΙΜΕΝΩΝ Β.ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟ
31.ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ (Σ.Α.Σ) & (Δ.Θ.Σ.) Γ.ΡΙΓΚΑ
ΕΝΔΙΑΦΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  SEAJETS HΛΙΟΠΟΥΛΟ

 

ΑΠΟ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΦΟΡΕΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  Ε.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
ΚΙΝ. 6984258458
Κοιν/ση :ΟΛΟΙ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ,
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦ/ΧΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ.

ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΚΥΚΛΑΔΕΣ :Συμβούλιο( Σ.Α.Σ)  18/02/2020
Θα θέλαμε ως εκπρόσωποι του (Σ.Α.Σ.) στο συμβούλιο την 18/2/2020 να υπάρξει συζήτηση και δικαίωση των αιτημάτων μας για Σύνδεση με Ενδοκυκλαδικό δίκτυο από Κάρυστο προς Κυκλάδες, το οποίο  η προηγούμενη κυβέρνηση το είχε φέρει στο Σ.Α.Σ. Ιουνίου και εκεί υπήρξε σφοδρή αντίσταση του Προέδρου του( Σ.Ε.Ε.Ν.) κο Μιχάλη Σακέλλη με άσχετες αφορμές.
Παρά τα υπομνήματά μας στην νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. και κυρίως στην Γ.Γ. Λιμένων, Γ.Γ. Ακτοπλοΐας, Πρόεδρο Σ.Α.Σ., Διευθυντή Υπουργού και Δ/ντη Δ.Θ.Σ. ενώ έχουμε κάνει 3 συναντήσεις από αρχή Σεπτεμβριου ‘19 έως τώρα δεν έγινε το παραμικρό, και παρά τα νέα αυξημένα κονδύλια για τις άγονες δεν ασχολούνται καθόλου.  Μας εμπαίζουν και επειδή η περιοχή μας έχει γίνει Μπαταρία με τις Α.Π.Ε. για όλη την Ελλάδα, δυναμικά απαιτούμε να μπούμε στο Ενδοκυκλαδικό Δίκτυο για όλο το έτος 2 φορές την εβδομάδα, και ανεξάρτητα ζητάμε να γίνει και μια ράμπα απλή( 25m μήκος Χ 5m πλάτο) στον Λιμενοβραχίωνα  για ασφαλή προστασία των πλοίων του καλοκαιριού - και εκεί δεν έχει γίνει τίποτα - από τις Λιμενικές Υποδομές του Υπουργείου ενώ ο Ο.Λ.Ν.Ε. Α.Ε. έχει έτοιμη την μελέτη για χρηματοδότηση και από την Περιφέρεια Στεραιάς  Ελλάδος πρέπει να γινει μέχρι αρχές Ιουνίου’20.
Προς πληροφορία σας η σύνδεση αυτή είναι εφικτή με την επιδοτούμενη γραμμή του Ενδοκυκλαδικού  δικτύου με επέκταση από  ΑΝΔΡΟ  προς ΚΑΡΥΣΤΟ από την Ναυτιλιακή  Εταιρεία  SEAJETS.
Βέβαια η ράμπα είναι εντελώς Ανεξάρτητη από την επιδοτούμενη γραμμή του Ενδοκυκλαδικού  μικρότερου πλοίου που μπαίνει  άνετα στο  υπάρχων λιμάνι και αύριο χωρίς πρόβλημα.
Ζητάμε να ασχοληθείτε με αυτά τα θέματα επιτέλους 6 Μήνες μετά! διότι θα αναφερθούμε  και στο γραφείο του Πρωθυπουργού που πρόσφατα ο κος Κ. Μητσοτάκης εγκαινίασε στην Κάρυστο ΑΠΕ .
Είναι δίκαιο το αίτημα μας να μπούμε στο Ακτοπλοιϊκό χάρτη Κυκλάδων. Το πλοίο θα είναι τέτοιο που άμεσα μπαίνει στο ήδη λιμάνι ανεξαρτήτως των λοιπών υποδομών, κύρια της ράμπας για μεγαλύτερο πλοίο και να μην συσχετιστεί το πλοίο με την ράμπα για το Ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο.Τέλος μαζί με τη Ακτοπλοία την Τουριστική Ανάπτυξη ως Αντιστάθμισμα στις ΒΑΠΕ,Ζητούμε  θετική ψήφο (Σ.Α.Σ.)
ΩΣΤΕ Η ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΦ.  ΑΤΤΙΚΗΣ & ΚΥΚΛΑΔΩΝ!!!

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.