Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

Το Πολυτεχνείο Ζει!
Αυτό δήλωσε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Καρύστου του ΚΚΕ με τη συμβολική κατάθεση λουλουδιών στο Ηρώο της πλατείας Καρύστου.
Καλούμε σήμερα τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους νέους και τους μαθητές – τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας – να καταθέσουν λουλούδια στο Ηρώο, τιμώντας τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τους αγωνιστές τις αντιδικτατορικής πάλης.
Να εκφράσουν με αυτό το συμβολικό τρόπο την αντίθεσή τους στο απαράδεκτο κυβερνητικό μέτρο απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και της πορείας στην αμερικανική πρεσβεία.

Ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν είναι γιορτή, είναι ορόσημο αγωνιστικής διεκδίκησης!
Διεκδίκησης άμεσων και ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της Υγείας του λαού. Για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμους υγειονομικούς, για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, για μέτρα αποσυμφόρησης των σχολείων, των χώρων δουλειάς, των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Πάλης για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων ενάντια στην προσπάθεια να επικρατήσει εργασιακός μεσαίωνας, ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για 10ωρη δουλειά, κατάργηση της υπερωρίας, 200 ευρώ μισθό, πλειστηριασμούς στη λαϊκή κατοικία και μια σειρά άλλα.
Ιδιαίτερα σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ το αντιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου καθώς με τις αποφάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει όλο και περισσότερο η εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια στην περιοχή, η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση με μεγάλους κινδύνους για το λαό.
Η κυβέρνηση έχει ευθύνη γιατί επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να περάσει μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα και μέτρα περιορισμού του δικαιώματος του λαού στην οργάνωσή και την πάλη ώστε και μετά την πανδημία να επικρατήσει «σιγή νεκροταφείου».
Οι διεκδικήσεις και οι αγώνες δεν μπορούν να απαγορευθούν!
Είναι συλλογική και ατομική μας ευθύνη σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για το λαό να ενισχυθούν!

Κάρυστος, 17 Νοέμβρη 2020

 

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.