Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Θέμα: Για την πρόσληψη δημόσιων κτηνιάτρων στην Κάρυστο
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κτηνοτρόφους της περιοχής του Δήμου Καρύστου η μετακίνηση του μοναδικού δημόσιου κτηνίατρου από την Κάρυστο στην Αθήνα από τις αρχές Σεπτέμβρη.
Η μετακίνηση αυτή που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της «κινητικότητας» στο δημόσιο αφήνει ακάλυπτη μια μεγάλη κτηνοτροφική περιοχή, την πρώτη σε αριθμό αιγοπροβάτων στην Εύβοια. Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε ο ένας δημόσιος κτηνίατρος που υπήρχε ως τώρα επαρκούσε για την κάλυψη των αναγκών.
Μάλιστα, η επόμενη περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς τα ζώα ετοιμάζονται να γεννήσουν. Παράλληλα, η καθημερινή παρουσία κτηνιάτρου είναι αναγκαία και για μια σειρά γραφειοκρατικές εργασίες που υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν οι κτηνοτρόφοι. Τέλος, χωρίς τη μόνιμη παρουσία κτηνιάτρου, είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσουν τα σφαγεία της περιοχής.
Η απόφαση αυτή συμβάλει στο να ανέβει το κόστος παραγωγής των κτηνοτρόφων της Καρύστου καθώς τους αναγκάζει είτε να μετακινηθούν στο Αλιβέρι που απέχει 70χλμ από την Κάρυστο, είτε να στραφούν σε ιδιώτες κτηνίατρους. Αποτελεί άλλο ένα βήμα για το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων που ήδη δίνουν μεγάλο αγώνα για την επιβίωσή τους.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να προσληφθούν άμεσα δύο δημόσιοι κτηνίατροι στην Κάρυστο.

οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος
Διαμάντω Μανωλάκου

 

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.