Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

 

λαϊκή συσπείρωση
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ "ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ"
Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός δεν είναι δευτερεύοντα ζητήματα!
Την Τετάρτη 16 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καρύστου «Ανεμοπύλες».
Η Ευαγγελία Αθανασίου, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ, στην παρέμβασή της ανέδειξε τις βασικές προτεραιότητες της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού στο Δήμο Καρύστου τονίζοντας πως:
«Για εμάς οι τομείς του πολιτισμού και αθλητισμού δεν είναι δευτερεύοντα ζητήματα. Θεωρούμε ότι αφορούν σημαντικές πλευρές της ζωής των κατοίκων του δήμου μας και μπορούν να συμβάλουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη, τη σωματική και όχι μόνο υγεία της νεολαίας της περιοχής μας. Για τους παραπάνω λόγους πιστεύουμε πως δεν πρέπει αυτοί οι τομείς να αντιμετωπίζονται ούτε ως κόστος, ούτε ως εμπόρευμα. Αντίθετα, θα πρέπει να υπάρχει διεκδίκηση αυξημένης κρατικής επιχορήγησης για τη στήριξή τους ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα συμβάλλοντας στην πολιτιστική δημιουργία και την προαγωγή του μαζικού λαϊκού αθλητισμού».
Η Ε. Αθανασίου επισήμανε επίσης κάποια από τα προβλήματα προς τα οποία θα πρέπει να κατευθυνθεί η στήριξη από το ΔΣ των «Ανεμοπυλών»:

  • Άσκηση πίεσης για τη συντήρηση και ανάδειξη των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας, όπως είναι το Μπούρτζι Καρύστου, το Castello Rosso, ο ναός Παμεγίστων Ταξιαρχών στον οικισμό των Καλυβίων, το κάστρο Άρμενο των Στύρων κλπ.
  • Φροντίδα για την επισκευή, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της λειτουργίας του Γιοκαλείου Ιδρύματος μέσω της αξιοποίησης της περιουσίας του από το Δήμο Καρύστου. 
  • Αναβάθμιση των χώρων στους οποίους στεγάζονται τα τμήματα θεάτρου και χορού του Πολιτιστικού στην Κάρυστο και το Μαρμάρι καθώς και εξεύρεση χώρου στέγασης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των κατοίκων των Στύρων. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι στο κτίριο του θεατρικού τμήματος της Καρύστου, το οποίο φιλοξενεί και μεγάλο αριθμό μικρών μαθητών, ο χώρος που γίνονται οι πρόβες των παραστάσεων και το θεατρικό παιχνίδι είναι γεμάτος μούχλα και υγρασία.
  • Στήριξη της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για την ανάπτυξη βιβλιοθήκης στο Μαρμάρι.
  • Στήριξη του  καρναβαλιού της αποκριάς του Μαρμαρίου, ώστε να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο και να λαμβάνουν μέρος με δημιουργικό τρόπο οι νέοι άνθρωποι από την προετοιμασία του έως την παρουσίαση του.
  • Διεκδίκηση κρατικής επιχορήγησης για την αναβάθμιση των υπαρχόντων και δημιουργία και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων με την ευθύνη του κράτους. Πρώτες προτεραιότητες είναι για παράδειγμα η κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου σε Μαρμάρι και Στύρα. Έτσι θα μπορούν να εξυπηρετούνται τα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας χωρίς να γίνονται κάθε φορά έρμαιο των εκάστοτε μεγάλοεπενδυτών - χορηγών, που τα χρησιμοποιούν ως μέσο συναλλαγής στην προσπάθειά τους να κάνουν τσιφλίκι τον τόπο μας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της η Ε. Αθανασίου υπογράμμισε πως:
«Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι δικαίωμα των κατοίκων του Δήμου μας και όχι συναλλαγή ή ελεημοσύνη. Είναι αναγκαία μέσα για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, που κατακλύζουν  το Δήμο μας και χρειάζεται να ενισχυθούν με ενημερώσεις σε μαθητές και νέους από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Για το σκοπό αυτό προτείνουμε την εξασφάλιση της μόνιμης συνεργασίας του Δήμου μας με τις δομές και τα προγράμματα πρόληψης και απεξάρτησης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ)».

Κάρυστος, 17 Οκτωβρίου 2019

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.