Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

 Kke.svgΚομματική Οργάνωση
Καρύστου
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Για τα εγκαίνια αιολικού πάρκου στον Καφηρέα από τον Πρωθυπουργό
Σαν τον κλέφτη ήρθε και έφυγε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στον Καφηρέα για να εγκαινιάσει άλλη μια επένδυση μονοπωλιακών ομίλων.
Μάλιστα, παρά τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που κατέκλισαν για δυο μέρες την Κάρυστο, οι προσκαλεσμένοι της εταιρίας ακολούθησαν διάφορους παράδρομους για να μη συναντηθούν με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και φορέων που διεκδικούν να μπει τέρμα στην τεράστιας έκτασης άναρχη εγκατάσταση αιολικών πάρκων.
Τα εγκαίνια των αιολικών πάρκων της Enel  από τον Πρωθυπουργό είναι άλλη μια απόδειξη της «συνέχειας του κράτους» παρά την αλλαγή κυβέρνησης. Η «επενδυτική άνοιξη» που έταξε ο κ. Μητσοτάκης και από τον Καφηρέα, δεν αφορά στο παραμικρό το λαό που μετά την κρίση των επιχειρηματικών καλείται να πληρώσει και την ανάπτυξή τους με πακτωλό επιδοτήσεων και διάφορες διευκολύνσεις.
Ο κ. Μητσοτάκης, διαβάζοντας μεγάλο μέρος της ομιλίας του το προπαγανδιστικό φυλλάδιο που διανέμει η εταιρία στην Κάρυστο, αναφέρθηκε και πάλι στην «ανάπτυξη για όλους» που δε μπορεί παρά να είναι «πράσινη».
Όμως η εγκατάσταση των 151MW του αιολικού πάρκου στον Καφηρέα, όπως και όλων των επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δε γίνονται με κριτήριο ούτε την προστασία του περιβάλλοντος, ούτε με κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών σε ρεύμα. Το αποδεικνύει αυτό η τιμή του ρεύματος που αυξάνεται παράλληλα με την προώθηση της «απελευθέρωσης» ανεξαρτήτως κυβέρνησης, η αύξηση της ενεργειακής φτώχιας.
Όσο αφορά τις πολυδιαφημισμένες θέσεις εργασίας η συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν με ημερομηνία λήξης, οι εργαζόμενοι στην κατασκευή δούλευαν κάτω από αντίξοες συνθήκες εργασίας χωρίς να λείπουν τα ατυχήματα και οι απολύσεις.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις στη χώρας μας ώστε να καλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες του λαού και της χώρας με πραγματικό σεβασμό στο περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων και την ασφάλεια των εργαζομένων αν η ενέργεια μετατραπεί από εμπόρευμα σε κοινωνικό αγαθό.

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.