Κάρυστος | Μαρμάρι | Στύρα | ειδήσεις | τα νέα τώρα

Δημοσίευση από: admin

 

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου
Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου
Πλαίσιο κειμένου: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ! ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΓΕΝΑΡΗ • 6:30 ΜΜ • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 'ΓΑΛΑΞΙΑΣ'
Εργαζόμενε, άνεργε, επαγγελματία, αγρότη, συνταξιούχε
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή το άθλιο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό μέσα στο Γενάρη.
Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τον καθένα! Από τον νέο εργαζόμενο ως το συνταξιούχο. Αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εμπόρους, τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Γι αυτό, η πολιτική που ξηλώνει την Κοινωνική Ασφάλιση και τη μετατρέπει σε τζόγο, που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε επενδυτές, χωρίς καμία εγγύηση για τις απολαβές που θα έχουν παρά το γεγονός ότι θα πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους. Δεν πρέπει να περάσει!
Κανένας να μη τσιμπήσει από την ξαναζεσταμένη προπαγάνδα της Κυβέρνησης!

 1. Λένε πως τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν είναι βιώσιμα. Η αλήθεια είναι πως τα ταμεία δεν είναι βιώσιμα γιατί "υποφέρουν" από την διαχρονική καταλήστευσή τους με την ευθύνη των Κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Μόνο από το κούρεμα των ομολόγων το 2012 χάθηκαν 13 δις ευρώ, ενώ με το τζογάρισμα στο Χρηματιστήριο την περίοδο 1999-2001 χάθηκαν άλλα 3,5 δις. Παράλληλα, η εισφοροδιαφυγή υπολογίζεται στα 5,8 δις το χρόνο και τα χρέη της μεγαλοεργοδοσίας στο ΙΚΑ ανέρχονται σε 10 δις ευρώ! Να πληρώσουν αυτοί που άδειασαν τα ταμεία και όχι λαός!
 2. Λένε πως θα καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου. Η αλήθεια είναι πως η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι ενιαία και προωθείται βήμα το βήμα από όλες τις Κυβερνήσεις. Το ομολόγησε ο Υπουργός Εργασίας Βρούτσης στη Βουλή λέγοντας πως «θα έχουμε ολοκληρώσει μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση ως ένα αποτέλεσμα από το 2010, από την περίοδο του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ» και παρακάτω πως «το σχέδιο το οποίο αφορά την ανταποδοτική και τη βασική σύνταξη δεν είναι σχέδιο του νόμου Κατρούγκαλου, ήταν του Λοβέρδου, του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κρατήθηκε από εμένα και το συνεχίσατε κι εσείς, όπως κρατήθηκαν κι άλλα πράγματα και θα κρατηθούν σωστές αντηρίδες και θα αλλάξουν περιοχές που το ίδιο το ΣτΕ αμφισβήτησε». Άρα ο πυρήνας του νόμου Κατρούγκαλου που αφορά την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης παραμένει άθικτος.
 3. Λένε πως με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα ωφεληθεί ο εργαζόμενος γιατί θα δει αύξηση στο μισθό του. Η αλήθεια είναι πως αυτή η "αύξηση" πρόκειται να είναι της τάξης των 20€ το μήνα για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης με τον βασικό μισθό. Το κυριότερο, είναι πως αυτή αποτελεί "το τυρί στη φάκα" ώστε να αποδεχθούμε οι εργαζόμενοι τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών που θα τορπιλίσει τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι εισφορές των εργοδοτών προς τα Ταμεία είναι κατάκτηση των εργαζομένων, αποτελούν μέρος του μισθού και η μείωσή τους είναι μείωση μισθού και όχι αύξηση!
 4. Λένε πως οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις γιατί θα αλλάξουν τα ποσοστά αναπλήρωσης. Η αλήθεια είναι πως το κράτος θα εγγυάται μόνο μια σύνταξη πτωχοκομείου, τη λεγόμενη “εθνική εγγυημένη σύνταξη”. Άλλωστε, ήδη με τον Προϋπολογισμό του 2020 μειώθηκε η κρατική χρηματοδότηση προς τον ΕΦΚΑ κατά 10%.
 5. Δε λένε ότι τα αποθεματικά των ταμείων, με αρχή την Επικουρική Ασφάλιση, θα τζογάρονται βάζοντας σε νέο κίνδυνο τα χρήματα των ασφαλισμένων που θα ξέρουν τι θα πληρώνουν αλλά δε θα ξέρουν τι παροχές δικαιούνται, τι σύνταξη θα πάρουν στο τέλος. Το τζογάρισμα των αποθεματικών θα επηρεάσει βεβαίως και τους ήδη συνταξιούχους. Τέτοια πικρά παραδείγματα έχουν ήδη βιώσει οι συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι με τα επαγγελματικά ταμεία (ΛΕΠΕΤΕ) που είδαν τα χρήματά τους να χάνονται, οι ασφαλισμένοι της “Ασπίς Πρόνοια”, που βάρεσε κανόνι σε μια νύχτα. Οι εργαζόμενοι στο Φάρμακο και στο Εμπόριο βλέπουν χρόνο με το χρόνο τις παροχές τους να μειώνονται δραστικά.
 6. Δε λένε ότι Ασφάλιση συνδέεται άμεσα με τη χρηματοδότηση της Υγείας και Πρόνοιας του λαού. Ακόμη και με τις αντιλαϊκές αλλαγές που ήδη έχουν εφαρμοστεί τα ταμεία καλύπτουν μέρος της δαπάνης για τα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις καθώς και περίπου το 50% των προϋπολογισμών των Δημόσιων Νοσοκομείων. Αν περάσει το νέο χτύπημα στο Ασφαλιστικό ο λαός μας θα βρίσκει τις πόρτες των νοσοκομείων κλειστές, για να ανοίγουν θα πρέπει να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, την ίδια στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις σε γιατρούς, προσωπικό, εξοπλισμό. Τα φάρμακα θα γίνουν ακόμα πιο ακριβή υπόθεση, ενώ θα μεγαλώσει και η επίθεση στον τομέα της Πρόνοιας. Αυτή η πολιτική απειλεί και το Νοσοκομείο Καρύστου, όπου το προσωπικό του μετατρέπεται σταδιακά από μόνιμο σε ορισμένου χρόνου υπονομεύοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα παροχής των υπηρεσιών του. Παράλληλα, απαιτείται επαγρύπνηση καθώς οι φωνές, όπως του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που παίζει το ρόλο του "λαγού", για κλείσιμο μικρών Νοσοκομείων για εξοικονόμηση χρημάτων είναι άκρως επικίνδυνες!

Ξεσηκωμός για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης!
Να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο!
Ήδη πολλές Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, πολλά σωματεία σε όλη την Ελλάδα έχουν ανακοινώσει αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα με απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να πολλαπλασιαστούν.
Οι μεγάλοι απεργιακοί αγώνες των Γάλλων εργαζομένων δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν απεργιακά, αποφασιστικά, μαχητικά. Δείχνουν ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους σε όλες τις χώρες έχουν τους ίδιους στόχους και για την Ασφάλιση.
Έχουμε σημαντική πείρα από τους μαζικούς και ενωτικούς αγώνες της περιόδου Γιαννίτση, που ακύρωσαν εκείνο το αντιλαϊκό έκτρωμα. ‘Εκτοτε όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) προσπάθησαν να το υλοποιήσουν λίγο – λίγο. Σήμερα ετοιμάζουν την ταφόπλακα. Δεν θα το επιτρέψουμε!
Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα για τη σύσκεψη σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε επαγγελματία και αγρότη, σε κάθε συνταξιούχο, σε κάθε σωματείο και συνδικαλιστή της περιοχής μας που προβληματίζεται και αγωνιά, για να οργανωθεί καλύτερα η πάλη, για να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο υπεράσπισης της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.
Τετάρτη 15 Γενάρη, στις 6:30 μμ, στο ξενοδοχείο "Γαλαξίας"
Οργανώνουμε την πάλη μας για να δυναμώσει η διεκδίκηση για Δημόσια Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Για αυξήσεις τώρα στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Για τη στήριξη του Νοσοκομείου και τη ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Κάρυστο.
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου
Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου

© 2008 in-karystos.gr.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.