Ελληνικά English
 
 
Ημερήσιος χάρτης κινδύνου πυρκαγιών
 
O καιρός Live
 
 
 
 
 
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ
Υπεύθυνος:Μανώλης Γιώργος (Πρόεδρος)
Διεύθυνση: Μαρμάρι Ευβοίας  
Ευβοίας 34013

Τηλέφωνο Γραφείου:2224031839
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 69452372456936595071
e-mail: ethelodes.marmariou@gmail.com

Τον Μάρτιο του 2008 ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος εθελοντών δασοπροστασίας Μαρμαρίου απέκτησε οντότητα. Από τότε έχει να επιδείξει ενα σημαντικό έργο που αφορά την προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής του πρώην Δήμου Μαρμαρίου και των περιχώρων του. Ο Σύλλογος ξεκίνησε από εθελοντές που συμμετείχαν στην προσπάθεια της διάσωσης του Πευκοδάσους(πρώην κοινότητα Στουππαίων) από τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007. Απέκτησε τη σημερινή του οργανωτική μορφή το 2008 και από τότε έχει συμμετάσχει σε προσπάθειες κατάσβεσης δεκάδων πυρκαγιών στους πρώην Δήμους Στυρών, Καρύστου και Μαρμαρίου.

Αποτελείται από 50 ιδρυτικά μέλη και διοικήται από 7μελές Δ.Σ. Είναι αναγνωρισμένος από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με αριθμό μητρώου 27/2010. Συμμετέχει στο Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο και έχει ενταχθεί στον Αντιπυρικό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας. Ο σύλλογος δεν είναι υποκαταστάτης του έργου της Πολιτείας. Παρέχει την αμέριστη υποστήριξη του στο έργο της, αγαπάει και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο μόνο με έργα.

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει προσπάθειες για την αγορά κατάλληλα εξοπλισμένου οχήματος ( πυρόσβεσης και μεταφοράς υλικού ). Για το σκοπό αυτό έχει ανοιχθεί λογαριασμός στην ALPHA BANK με αριθμό τραπέζης : 295002101055082. Οποιαδήποτε συνδρομή και βοήθεια στην προσπάθεια μας θα είναι σημαντική , καθώς η έλλειψη οχήματος καθιστά το έργο μας αδύνατο. Ο Σύλλογος μας μεριμνά και προστατεύει τις ιδιοκτησίες και τη ζωή όλων μας , φροντίζει για το περιβάλλον και συνδράμει όπου έχει ζητηθεί. Αν πραγματικά αναγνωρίζετε τη μέχρι σήμερα προσφορά μας παρακαλούμε , να ενισχύσετε οικονομικά το Σύλλογο μας στην προσπάθεια του.

  Δράσεις για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2012 που αφορούν την κατάρτιση των μελών και ενημέρωση του κοινού περί την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών – διάσωσης και πλημμυρών ώς εξής :  1. Διημερίδα πληροφόρησης εθελοντών και ασκήσεων διάσωσης πλημμυρών και πυρκαγιών στην Καισαριανή με την συμμετοχή 11 μελών.
  2. Έκδοση δίφυλλων ενημερωτικών φυλλαδίων δασοπροστασίας και διάσωσης.

  3) 3. Ενημερωτική ημερίδα πληροφόρησης του κοινού περί πλημμυρών και διάσωσης και παράθεση εδεσμάτων στην έδρα του Σύλλογου και στα τοπικά διαμερίσματα .

  4) 4. Διοργάνωση εκδήλωσης για την βοήθεια απόρων οικογενειών και παράθεση εδεσμάτων στα τοπικά διαμερίσματα Μαρμαρίου.

  5. Ενοικίαση οπτικοακουστικού υλικού για την διοργάνωση των ανωτέρω ημερίδων και εκδηλώσεων.

  6. Εκδήλωση κοπής πίττας Συλλόγου.

Ευχαριστούμε Εκ του Συλλόγου

Μετά απο επίπονο αγώνα και άγχος καταφέραμε να αποκτήσουμε ένα όχημα που ανήκει ολοκληρωτικά στο σύλλογο μας. Με την βοήθεια του κόσμου και κάποιων φίλων που πίστεψαν την ιδέα μας και το ονειρό μας καταφέραμε επιτέλους να το αγοράσουμε ,να το εξοπλίσουμε ώστε να είναι πανέτοιμο για το δύσκολο έργο της δασοπυρόσβεσης. Σας ευχαριστούμε όλους όσους μας πιστέψατε και μας υποστηρίξατε και πιστέυουμε, και θέλουμε, να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών.

 • Πρόεδρος          Μανώλης  Γιώργος
 • Αντιπρόεδρος   Πάλλης  Νίκος
 • Γραμματέας       Κέκης  Ιωάννης
 • Ταμίας                Γουλέτας  Κώστας
 • Μέλος                 Μπάνος  Νικόλαος
 • Μέλος                 Δημάκος  Ιωάννης
 • Μέλος                 Πέππας  Δημήτριος

 

Σε περίπτωση πυρκαγιάς :

 • Τρέξτε σε κάποιο μέρος χωρίς πολλά δέντρα, θάμνους και ψηλά χόρτα. Αν είστε κοντά σε δρόμο, ξαπλώστε κάτω με το πρόσωπο προς το έδαφος ή μπείτε στο χαντάκι στο πρανές του δρόμου και καλυφθείτε με ότι έχετε πρόχειρο, μέχρι να περάσει η πυρκαγιά.
 • Αν ο χώρος που πρέπει να διασχίσετε έχει γεμίσει καπνό, γονατίστε στο πάτωμα, κρατήστε το κεφάλι όσο πιο χαμηλά μπορείτε εκεί που ο αέρας είναι πιο καθαρός και κρύος και προχωρήστε προς την έξοδο έρποντας με ταυτόχρονη κάλυψη της μύτης ή του στόματος με μια πετσέτα ή ένα ρούχο.
 • Εάν είστε εγκλωβισμένοι, κάνετε σήμα στους Πυροσβέστες μέσω παραθύρου ή αναβοσβήνοντας έναν φακό ή κυματίζοντας κάποιο ανοιχτόχρωμο ρούχο